Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:30  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL PASSEIG-PLANTADA PER L'ANELLA VERDA SERÀ AQUEST DISSABTE 21 DE MAIG

15/5/2016

La pluja i el mal temps van impedir, el passat diumenge 8 de maig, que es realitzés el passeig-plantada per l'Anella Verda de Can Cabanyes. L'activitat ha quedat ajornada. Concretament, es realitzarà el dissabte 21 de maig a les 9 hores. Recordem que la sortida serà des de l'entrada de l'Ajuntament i que l'organització recomana portar eines de jardineria per realitzar la plantada.

 

L'ANELLA VERDA

L'espai natural de Can Cabanyes i el passeig fluvial del Congost són espais emblemàtics de Montmeló. L'espai de Can Cabanyes rep entre 400-500 usuaris diàriament que recorren els seus camins a peu o amb bicicleta, sent un punt neuràlgic de les rutes dels passejos fluvials pel riu Congost.

 

Davant aquest fet, els ajuntaments de Montmeló i Granollers van començar a finals de 2013 un projecte conjunt per dinamitzar més l'espai i, sobretot, millorar la seva connectivitat amb altres espais naturals de la zona. Fruit d'aquesta col·laboració conjunta entre els dos ajuntaments i amb el suport d'un equip d'arquitectes paisatgistes i dels equips tècnics de les àrees de medi ambient i sostenibilitat de tots dos ajuntaments, es va elaborar el projecte de l'Anella Verda de Can Cabanyes.

 

Es tracta d'un itinerari circular que des de Can Cabanyes recorre diferents paisatges naturals del nord del municipi de Montmeló i del sud del municipi de Granollers millorant la connectivitat entre els dos municipis tant pel passeig fluvial com per l'espai agroforestal dels voltants del Circuit.

 

Per Montmeló, l'Anella Verda posa en valor el potencial natural i de vegetació dels boscos de la Torre Pardalera i del Mas de la Moreneta. Amb aquesta actuació s'ha aconseguit al mateix temps una antiga reivindicació popular per mantenir nets i accessibles els camins d'aquesta zona adjacent a les instal·lacions del circuit.

 

El recorregut té quatre zones naturals ben diferenciades: els espais boscosos situats majoritàriament en el terme de Montmeló, els espais semiagrícoles i industrials del municipi de Granollers, l'espai Natural de Can Cabanyes amb l'estany i la zona d'observació d'ocells i el passeig que comprèn la llera del riu Congost.

 

Passejada popular per l´Anella Verda de can Cabanyes

 

L'any passat, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat ja es va realitzar una passejada per aquesta zona. I en aquesta ocasió, amb motiu de la senyalització de tota l'Anella Verda, i aprofitant la sèrie de caminades saludables que s'estan potenciant des del CAP de Montmeló, les àrees de Salut Pública i de Medi Ambient, s'han unit per fer una caminada saludable fins aquest espai. Un cop allà es durà a terme la plantada d'arbres i arbustos que anualment es realitza en diferents espais verds del terme.

 

Aquesta activitat saludable i familiar és una nova oportunitat de donar a conèixer i millorar un dels pocs espais naturals amb què compta el nostre municipi.Data de modificació: 19/05/2016 17:19:35