Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

13:27  |  20/01/2022

Data i hora oficial

El temps

UN SANT JORDI MOLT CREATIU I PARTICIPATIU

 • Recital de poemes sota el nom "La vida cara a cara".

  Recital de poemes sota el nom "La vida cara a cara".

 • La Coral de l'Agrupa, durant l'ofrena floral a Sant Jordi

  La Coral de l'Agrupa, durant l'ofrena floral a Sant Jordi

 • Recital de la Coral del Casal de la Gent Gran

  Recital de la Coral del Casal de la Gent Gran

 • La plaça de la Vila durant la Diada de Sant Jordi

  La plaça de la Vila durant la Diada de Sant Jordi

 • Colla infantil del Ball de Gitanes de l'Agrupa

  Colla infantil del Ball de Gitanes de l'Agrupa

26/4/2016

Els actes propis de la Diada de Sant Jordi d'enguany, van començar el dia abans a la tarda, a la Biblioteca, amb un recital de poemes sota el nom "La vida cara a cara".

Encara que en principi havia de ser l'actriu Anna Barrachina la protagonista del recital de la quarta edició de la Revetlla de Sant Jordi, per motius personals, no va poder assistir i va ser l'actor Fèlix Pons al costat del guitarrista Jordi Busquets, els que van amenitzar la vetllada poètica.

Felix Pons va interpretar 21 poemes de Martí i Pol descobrint temàtiques molt variades de l'il·lustre poeta català: la vida diària, l'església, la fàbrica, la natura .... Després del recital els assistents van poder degustar al costat dels intèrprets un pa de Sant Jordi .

Tot seguit va tenir lloc la clàssica ofrena floral a Sant Jordi, a l'església Santa Maria de Montmeló. Abans de l'ofrena, la Coral de l'Agrupa, va amenitzar l'acte amb un recital molt variat i selecte del seu repertori. Per finalitzar la jornada del dia 22 d'abril, les entitats presents a l'ofrena, van dipositar les seves flors al peu de l'altar, al costat d'un mural de ceràmica de Sant Jordi.

 

Sant Jordi 2016 a Montmeló

 

La pluja que va caure dissabte a la tarda no va deslluir les diverses activitats programades per a la celebració de la Diada de Sant Jordi. Com cada any, les parades de roses i llibres omplien la reformada plaça de la Vila que,  amb una nombrosa representació d’entitats del municipi, acollia aquesta festivitat, per primer any.

 

Mentre els més grans compraven la tradicional rosa de Sant Jordi i remenaven entre les diferents propostes literàries, els més petits gaudien dels jocs al carrer o dels tallers de maquillatge i manualitats.

 

La festa es va complementar amb activitats a peu de carrer. Entre les nombroses entitats participants, la colla infantil del Ball de Gitanes del municipi va oferir una actuació que va anar acompanyada d'una gran ovació per part dels veïns i veïnes que omplien la plaça. Com a novetat, els més petits de la colla van ballar la catxutxa i van repetir el Seguirem lluitant, a petició del públic que omplia el recinte.

 

Sant Jordi 2016 a Montmeló

 

Entitats veteranes com, l'Esplaiat i la Biblioteca de Montmeló, també, van tornar a estar presents en l'edició d'enguany, al igual que la Coral del Casal de la Gent Gran amb la tradicional cantada de Sant Jordi i la coral infantil de l'Escola Municipal de Música amb el concert Somnis fantàstics.

 

La pluja anunciada pels meteoròlegs va fer acte de presència a la tarda, obligant a tancar les parades dels diferents comerços i entitats que exposaven els seus productes a la plaça de la Vila.

El concert de l'Escola de música es va realitzar a la Sala de la Concòrdia de la Casa Consistorial i l'activitat que tancava els actes del dia 23 d'abril, es va haver de suspendre. El grup de música tradicional The Kintets actuarà un altre dia per a tot el públic montmeloní.

Amb tot i amb això, el balanç de la festa de les roses i els llibres, es pot considerar com a molt positiu, per la nombrosa participació que hi va haver durant el matí de la diada.

 

Sant Jordi 2016 a MontmelóData de modificació: 28/04/2016 19:45:24