Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:50  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ES PRESENTAN QUATRE LLIBRES ABANS DE LA DIADA DE SANT JORDI

 • Presentació del llibre "Joyce i les gallines", d'Anna Ballbona

  Presentació del llibre "Joyce i les gallines", d'Anna Ballbona

 • Presentació del llibre "El imperio de los secretos I. Balada en tiempos de guerra", de Josep Sarrate

  Presentació del llibre "El imperio de los secretos I. Balada en tiempos de guerra", de Josep Sarrate

 • Presentació del llibre "Sin quitarnos la ropa", de Jordi Manils

  Presentació del llibre "Sin quitarnos la ropa", de Jordi Manils

 • Presentació del llibre "Aproximació a la història de Montmeló. S XVIII i XXI", del Centre d'Estudis

  Presentació del llibre "Aproximació a la història de Montmeló. S XVIII i XXI", del Centre d'Estudis

26/4/2016

Durant el mes d’abril, com a preludi de la Diada de Sant Jordi, diferents presentacions de llibres d'autors locals han deixat  empenta  en l’atmosfera creativa i lectora que es respira entre els montmelonis.

 

Divendres, 8 d'abril, Anna Ballbona assistia a la biblioteca municipal per presentar Joyce i les gallines, la seva primera novel·la que li ha valgut ser finalista del I Premi Anagrama de Novel·la . Davant d’un públic molt proper, l'autora local va desgranar alguns dels elements d'aquesta obra, com la reivindicació del món rural a través d'un retrat desdibuixat del Vallès Oriental.

 

Una setmana després, la biblioteca municipal tornava a acollir una nova presentació d'un autor local. En aquesta ocasió, el jove de Montmeló, Josep Sarrate, presentava el primer volum de la seva primera novel·la El imperio de los secretos I. Balada en tiempos de guerra. Una novel·la on la fantasia i la ciència ficció es barregen en una aventura ambientada en el regne fictici de Lhïn-Na. Sarrate va desgranar davant d'un públic, eminentment jove, els aspectes més rellevants d'aquesta primera obra que li va portar quatre anys de dedicació i va avançar que ja tenia pensades les trames principals que conformaran els quatre volums següents d'aquesta saga.

 

Dos dies després, en Jordi Manils, conegut per la seva faceta política, es despullava literàriament amb la presentació de Sin quitarnos la ropa, el seu primer llibre de poemes. Va ser en un recital íntim i emotiu,  on amics propers a l’autor van llegir alguns dels seus poemes, dels quals el 90% giren en torn a l’amor i el desamor en la seva faceta més ampla, juntament, amb les seves reflexions particulars sobre el temps i la vida.

 

També es va assistir a la presentació de bons títols d’estudis com el realitzat pel Centre d’Estudis de Montmeló (CEM). Aproximació a la història de Montmeló. S XVIII i XXI és la primera publicació extensa sobre aquest període històric. La meitat de les 706 pàgines que integren aquest volum corresponen a transcripcions de documents a l’abast de tothom per a què en un futur altres estudiosos puguin elaborar treballs més concrets sobre la nostra història local, fet que va ser molt valorat per les persones encarregades de la seva presentació.Data de modificació: 28/04/2016 11:49:40