Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:37  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ESCLAT MONTMELÓ FORMA PARELLES LINGÜÍSTIQUES ENTRE LES TREBALLADORES

  • Parelles lingüístiques de les treballadores de l'Esclat de Montmeló

    Parelles lingüístiques de les treballadores de l'Esclat de Montmeló

25/4/2016

El supermercat Bonpreu Esclat és una empresa que forma part del programa del Voluntariat per la llengua. És una organització catalana de caràcter familiar que vol orientar la seva activitat al mercat català.

 

Quan hom entra en un dels seus establiments pot llegir els cartells en català i des del fil musical fins a l'etiquetatge tot és català. Per això aquest 2016 ha guanyat el premi Martí Gasull com a empresa que ha fet la tasca de normalització lingüística amb més cura.


Esclat Montmeló és una empresa amb treballadores, la majoria de Montmeló o de la rodalies, que porten molts anys fent la seva tasca com a xarcutera, fruitera, reposadora, caixera..., però que malauradament no han pogut estudiar català com haguessin volgut. I ara entre les mateixes treballadores s'han decidit a formar part del programa del Voluntariat, ajudant-se les unes a les altres fins a aconseguir formalitzar tres parelles lingüístiques. Entre elles s'han compromès a parlar en català, no només amb els clients, a més han pactat trobar-se un dia a la setmana al marge de la feina i berenar plegades mentre practiquen el català.


Estan contentes de seguir aquest programa perquè creuen que d'aquesta manera agafaran aquella fluïdesa que necessiten per sentir-se segures a l'hora de parlar en català i adreçar-se a qualsevol sense aturar-se i canviar la llengua.


Entitat


Data de modificació: 28/04/2016 11:47:50