Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:19  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LAMBERT BOTEY PARLARÀ DE "LES CENDRES DEL SILENCI" AL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA

  • l'escriptor Lambert Botey

    l'escriptor Lambert Botey

21/4/2016

L'autor granollerí, Lambert Botey, visitarà el proper dijous, 28 de d'abril, la biblioteca municipal. Vindrà a conversar amb els participants del Club de Lectura sobre la seva obra Les cendres del silenci.

 

Aquesta serà una bona oportunitat per conèixer de primera mà el procés de creació d'una novel·la i un fet històric proper: el bombardeig de Granollers durant la Guerra Civil.

 

En aquesta obra s'expliquen històries fictícies diverses que tenen uns referents històrics reals, que van passar a Granollers, des del començament de l'any 1936 fins al dia del bombardeig, un dimarts 31 de maig del 1938, a les nou i cinc del matí.

 

La protagonista, l'Anna, una jove mestra dels Col·legis Nous, viu intensament aquesta època i descobreix al llarg de Les cendres del silenci el sentit de l'amor, de l'amistat i de la mort. Assistim,també, a tradicions i festes com el Carnaval o la nit de Sant Joan, les eleccions de febrer del 36, l'esclat de la Guerra Civil o la marxa de la Columna del Vallès.

 

En Lambert Botey ha publicat diversos llibres de poesia i ha dirigit diferents curtmetratges, alguns d'ells dedicats, precisament, al bombardeig de Granollers. Recentment, acaba de publicar una nova novel·la, Des de la finestra, amb Carolina Nadal de Lliçà d'Amunt.Data de modificació: 28/04/2016 11:46:15