Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:25  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

CRÒNICA ABRIL 2016: NOU BUTLLETÍ MUNICIPAL

  • Crònica abril 2016

    Crònica abril 2016

15/4/2016

Des de la setmana passada ja està a les cases de Montmeló el nou butlletí municipal de Montmeló, la revista Crònica.

EDITORIAL

 

ACORD I PARTICIPACIÓ LES BASES DEL NOU GOVERN MUNICIPAL

 

La legislatura 2011-2015 va ser la primera en la qual el govern municipal que vaig presidir va redactar el Programa d'Actuació Municipal (PAM). En el primer trimestre de 2015 vam rendir comptes del compliment de les 214 accions que el componien. Poder tenir un document com el PAM suposa per a l'equip de govern una eina bàsica en l'acció de govern. El procés de reflexió que neix amb la redacció dels programes electorals pren forma posteriorment en el document del PAM. Un document que ha de conjugar les idees amb la capacitat del consistori de dur-les a terme.

 

El mes de gener els grups municipals del PSC i ERC vam signar un acord de govern per a tirar endavant el mandat 2016-2019 en base a:

  • La creació d'ocupació i l'impuls de la formació, la creativitat i l'emprenedoria.
  • Garantir a la ciutadania una cartera de serveis públics de l'estat del benestar com a garantia d'igualtat d'oportunitats: per un poble inclusiu i cohesionat socialment.
  • Impuls pel bon govern: més participació de la ciutadania, més transparència i eficiència i un compromís ètic per millorar la demo-cràcia local.
  • Un urbanisme per a les persones.
  • Un poble al servei del país.

L'acord dóna estabilitat a l'acció de govern i pretén avançar en línia amb el mandat sorgit de les urnes a les eleccions del mes de maig de 2015. La composició final de l'equip de govern i la distribució de responsabilitats també emana de l'acord entre ambdues forces polítiques. En la pàgina 2 podeu veure, amb detall l'organit-zació i les responsabilitats de govern de regidores i regidors.

 

Aquest acord contempla la redac-ció del Pla d'Acció de Mandat (PAM 2016-2019). Durant el primer trimestre d'aquest exercici l'equip de govern té el compromís de redactar el document base que servirà per a establir el procés participatiu de la ciutadania. Aquest document base beu dels programes de tots els partits polítics que van concórrer a les passades elec-cions municipals i també de documents estratègics redactats a la passada legislatura.

 

El document final que emani del procés és el full de ruta de l'equip de govern, tenint en compte que al marge de dibuixar les accions que han de guiar el mandat, també haurà de recollir les prioritats que emanin de la participació de la ciutadania.

 

En el mateix procés participatiu, l'equip de govern impulsarà la posada en marxa del Consell de Poble, una eina vital en el procés de participació activa de la ciutadania en els afers municipals.

 

Els reptes que té plantejats el nostre municipi són importants i requereixen de la implicació de les ciutadanes i els ciutadans per a dur-los a bon port.

 

Antoni Guil. Alcalde

 

 

Pots visualitzar el Crònica en ISSUU clicant aquí

 Data de modificació: 18/04/2016 20:02:46