Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:40  |  09/05/2021

Data i hora oficial

El temps

PROVA DE SO DE LES SIRENES DEL PLA D'EMERGÈNCIA QUÍMICA DE CATALUNYA (PLASEQCAT)

7/4/2016

El proper dia 13 d'abril de 2016, a les 10.20 h (so d’activació d’alerta) fins les 10.30 h (so de fi d’alerta), es realitzarà una prova de so de les sirenes d’emergència per accidents químics situades, una a REPSOL i una altra al Turó de les Tres Creus, per part del CECAT i la Dir. Gral. de Protecció Civil.
 
L’abast teòric del so de la 1a sirena cobriria una gran part dels polígons El Congost, El Raiguer, Montornès Nord, la totalitat de Lucta-Butà, Pinasa, Mas Ferrer, Deixalleria, i pot ser que es pogués escoltar a la part més al nord del barri de Montornès Nord i del polígon de la Concentració Industrial Vallesana. La prova finalitzarà amb un senyal de fi d’alerta, totalment pla.
 
La 2a sirena ubicada als Turons de les Tres Creus te un abast teòric, juntament amb l’altra, de la totalitat del territori al nord del Mogent incloent tot el barri de Montornès Nord a més de la plana de Can Vilaró i el barri Ametller.
 
En la pràctica l’abast del so d'ambdues sirenes pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables meteorològiques del dia. Hi ha la possibilitat que el so de les sirenes a la prova d'emergència que es realitzarà aquest dimecres 13 d'abril, se senti en diferents parts de Montmeló: polígons industrials adjacents, zones urbanitzades i fins i tot dins el casc urbà. Per això recordem a la ciutadania que es tracta d'una prova general.

 

Durant la prova sonaran les sirenes instal·lades a 36 municipis de Catalunya. La prova es realitza per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.Data de modificació: 07/04/2016 19:00:54