Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:32  |  19/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Cita inaugural de les V de V Endurance Series al Circuit

  • V de V Endurance Series al Circuit

    V de V Endurance Series al Circuit

17/3/2016

El campionat francès es disputarà el proper cap de setmana (19-20 de març), amb entrada gratuïta per a tots els espectadors i accés al pàdoc.

 

S’ha convertit en tota una tradició: les V de V Endurance Series iniciaran la temporada 2016 al Circuit de Barcelona-Catalunya, donant a la vegada el tret de sortida al calendari de curses del traçat català. Per cinquè any consecutiu, el campionat francès portarà un programa replet de curses: les 4 Hores Endurance GT/Tourisme/LMP3, les 6 Hores V de V Endurance Proto, Challenge CN Sprint i Challenge Fórmula.

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya, a més, s’ha convertit en un traçat molt popular entre tots els participants de les V de V Endurance Series, tant pel desafiament que ofereix la pista com per la seva proximitat a Barcelona. Un escenari atractiu tant per als equips com per als pilots, amb més d’un centenar d’inscrits a les curses durant el cap de setmana.

 

4 Hores Endurance GT / Tourisme / LMP3: una nova era

La cursa de GT/Tourisme està oberta des d’aquesta temporada als prototips LMP3. Aquests han aterrat amb força a les graelles habitualment formades per Ferrari GT2 o GT3 (Visiom, defensor del títol, o AF Corse), Porsche GT3-R i Cup (IDEC Sport Racing, IMSA Performance, Martinet by Alméras, N'Race, RMS...), Audi R8 LMS (AB Sport Auto), Mercedes SLS GT3 (ANTeam) i altres de la categoria Silhouette com SF V8 de Philippe Charriol o Vortex de GPC Motorsport, que farà el seu baptisme a la competició el 2016. Els Ligier JS P3 formen la majoria dels nous prototips, amb els equips Graff, Speed Factory, Inter Europol i Be Motorsport al capdavant. S’ha de destacar també l’adquisició de dos Renault R.S.01 per l’AB Sport Auto a GT i el retorn d’Speedreams amb el seu prototip Pescarolo 02. S’esperen més de 25 cotxes amb el renaixement d’aquesta categoria.

 

6 Hores V de V Endurance Proto: qui succeirà a CD Sport?

L’èxit és innegable en aquesta categoria, que porta els millors cotxes a la classe CB, on regnen els Norma M20 FC i Ligier JS53 Evo 2. Entre els equips habituals a les V de V Endurance Series, es troba CD Sport, actual campió, amb tres Norma; TFT (3 o 4 durant l’any), Palmyr (4), DB Autosport (3 cotxes) i el Team One (2) pel clan Norma; i IDEC Sport Racing, Graff i Team Excool per a representar els Ligier. En total, més de 25 cotxes es presentaran a la graella al Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Challenge CN Sprint: l’SP05 promet elevar el nivell!

Una trentena de prototips competiran al Circuit, incloent cinc SP05 pilotats per Jean Quelet (campió l’any 2014 - Prom'Auto Sport), Arlan Boulain i Eric Tessier (AGR Bleu Mercure), Edouard Hery (J & L Pure Racing) i Norbert Sauvin (NS Garage CH). Tanmateix, els Funyo 5 no tindran gaires dificultats en posar-hi resistència. Preparats per HMC Racing, Prom'Auto Sport, Wintec, Scibbarrasi Compétition, Lamo Racing, AGR o J & L Pure Racing i amb els pilots Cyril Denis, Renaud Malinconi, Cédric Gardin i Xavier Cousin, estaran llestos per a lluitar a la pista.

 

Challenge Fórmula: un campionat obert

Fins a cinc nacionalitats europees diferents formen la graella d’aquesta categoria. RC Formula, Sport Promotion, Speedfactory, TS Corse, Heuri Rennwagen, Formula Motorsport i Lamo Racing compten amb competidors procedents de França, Espanya, Itàlia, Suïssa i Mònaco. El campionat, separat en 2 classes, A i B (amb fórmules d’antiga generació), reuneix joves i pilots Gentleman. Enguany, la Challenge Fórmula es tornarà a veure molt renyida.

 

V de V Endurance Series al Circuit

 

Entrada gratuïta

L’entrada per gaudir de les V de V Endurance Series al Circuit de Barcelona-Catalunya és gratuïta durant tot el cap de setmana, els dies 19 i 20 de març. L’accés al pàdoc serà lliure per a tots els espectadors que s’acostin al Circuit, per a què així puguin gaudir d’una forma més propera de l’ambient de competició.


Entitat


Data de modificació: 17/03/2016 15:40:51