Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:15  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Els alcaldes del Baix Vallès acorden cooperar per millorar la prestació de serveis

  • Els alcaldes del Baix Vallès acorden cooperar per millorar la prestació de serveis

    Els alcaldes del Baix Vallès acorden cooperar per millorar la prestació de serveis

15/3/2016

Els alcaldes i alcaldesses de set municipis del Baix Vallès, que sumen més de 100.000 habitants, han signat avui a Mollet del Vallès un acord de cooperació territorial amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament econòmic, créixer en ocupació i millorar l’eficiència en la prestació dels serveis públics als seus ciutadans i ciutadanes.  
 
Amb aquest acord, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, La Llagosta, Montmeló, Martorelles, Sta. Maria de Martorelles i St. Fost de Campsentelles pretenen aprofundir i ampliar les experiències ja compartides amb el propòsit de fixar-se noves fites que contribueixin a la millora de la qualitat de vida i a la generació d’oportunitats pels seus habitants. 
 
Segons l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “cap dels alcaldes d’aquests municipis volem protagonisme, el protagonisme el tindran exclusivament aquelles accions que emprendrem i que estaran dirigides a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”. Monràs també anunciava que “en alguns projectes com ara els relacionats amb l’habitatge, la formació i ocupació, la millora de l’entorn o la tinença responsable d’animals ja hem començat a treballar”.
 
Des de Martorelles, el seu alcalde, Marc Candela, creu que “viure en una mateixa àrea geogràfica comporta que moltes polítiques siguin comunes i aquesta col·laboració permetrà donar un millor servei a la població independentment del municipi en el que visquin”. D’altra banda, l’alcalde de Montmeló manifestava que “el fet de sumar és optimitzar recursos que les administracions posarem al servei de la ciutadania”.
 

Els alcaldes del Baix Vallès acorden cooperar per millorar la prestació de serveis


Per l’alcalde de la Llagosta, Oscar Sierra, “és un orgull pel nostre municipi formar part d’aquest marc de col·laboració que davant problemes similars ens permetrà buscar solucions conjuntes”. Des de Parets, el seu alcalde, Sergi Mingote, recordava que “ja fa temps que estem treballant des de la voluntat política, més enllà de pertànyer a un o altre partit polític, perquè el més important és la voluntat de treballar conjuntament”.
 
Els grans marcs d’actuació estaran centrats en formació i ocupació, emprenedoria, sostenibilitat ambiental, habitatge, millora de l’entorn, salut i activitat física, tinença responsable d’animals i infraestructures.
 
Justament, sobre el dèficit en infraestructures, l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles, Montserrat Sanmartí, ha posat com a exemple la reivindicació històrica de desviar B-500, una via que creua tota la localitat i per la que circulen “300.000 mil vehicles al mes, amb la perillositat que això comporta com es posa de manifest amb els constants accidents que hem de patir”.
 
En aquesta línia, Josep Monràs afegia que ”som conscients de la situació econòmica i no exigim inversions immediates, però no ens podem permetre no tenir full de ruta, que aquestes inversions ni tan sols estiguin  planificades”.


Informació relacionada


Data de modificació: 15/03/2016 14:53:24