Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:29  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Infants de Montmeló visiten les pintures romàniques de l'esglèsia de Santa Maria

 • Visita guiada de l'escola Sant Jordi a l'esglèsia de Santa Maria

  Visita guiada de l'escola Sant Jordi a l'esglèsia de Santa Maria

6/3/2016

El divendres 4 de març els infants de 3r de primària de l'escola Sant Jordi de Montmeló han visitat l'església de Santa Maria en el marc del programa d'Activitats escolars del Museu Municipal de Montmeló impulsat per les àrees d'ensenyament i cultura de l'Ajuntament de Montmeló.

 

Durant la visita han pogut conèixer els orígens de l'actual edifici eclesiàstic i admirar les pintures murals romàniques que es conserven a l'absis. Aquest conjunt pictòric és únic al Vallès Oriental i conserva interessants escenes de la vida de Jesús, com l'Anunciació a la Verge i l'Epifania, amb els Tres Reis adorant l'infant. Un cop acabada la visita, els alumnes s'han traslladat al Centre Cultural la Torreta per participar en una representació teatral inspirada en l'època medieval a Montmeló i en les pintures de l'església romànica de Santa Maria.

 

Pintures romàniques de l´esglèsia Santa Maria de Montmeló


Des del mes de desembre el Museu Municipal de Montmeló està tancat a causa d'unes obres de reparació de la teulada que s'estan executant de forma  paral·lela a la reforma de la plaça Joan Miró. Això no obstant, les activitats escolars es continuen desenvolupant amb normalitat en d'altres equipaments municipals com la Torreta Centre Cultural o el mateix ajuntament. 

 

Deixant de banda les visites a l'exposició permanent , el Museu Municipal de Montmeló es poden concertar itineraris guiats a diversos elements del patrimoni històric de Montmeló com els assentaments romans de Mons Observans i de can Massot, l'església, la capella del Sant Crist, els pous de glaç, les xemeneies de l'antiga fàbrica Cucurny, etc.

 

 

També es duen a terme representacions teatrals inspirades en la prehistòria i en les èpoques romana i medieval i diversos tallers escolars que permeten als alumnes aprendre com es vivia a Montmeló en aquests períodes tan remots de la nostra història.


Entitat
 • MUSEU MUNICIPAL DE MONTMELÓ
 • Adreça:

  Pl. Joan Miró, s/n

  Telèfon:

  93 572 11 66Data de modificació: 09/03/2016 16:21:37