Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:24  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Mort amb 91 anys el doctor Ignasi Cantarell, el "Metge" de Montmeló

  • Dr. Ignasi Cantarell Fontcuberta

    Dr. Ignasi Cantarell Fontcuberta

29/2/2016

El doctor Ignasi Cantarell que va ser metge a Montmeló durant 35 anys i autor de diverses troballes arqueològiques destacades, va morir aquest dissabte a l'edat de 91 anys.

 

Nascut a Tortosa l'any 1924, es va llicenciar en Medicina a la Universitat de Saragossa l'any 1949. Arriba a Montmeló l'any 1955 després d'haver fet de metge a la Torre de l'Espanyol (la Ribera d'Ebre), la Fatarella (la Terra Alta), Camarles (el Baix Ebre) i la Secuita (el Tarragonès) 

En les primeres dècades com a metge a Montmeló, ho havia d'atendre tot: els accidents laborals, les injeccions, les visites a casa, les urgències nocturnes ... Set dies a la setmana, totes les hores del dia, tots els dies de l'any.

Casat amb Cinta Aixendri, la senyora Cinta com se la coneix a Montmeló, era pare de cinc fills i avi de sis néts.

Va rebre la medalla al Mèrit Col·legial del Col·legi de Metges de Barcelona i va ser cofundador de la Societat Espanyola de Medicina Rural i de la Filial de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears del Vallès Oriental, l'any1 974. Va rebre el premi Jordi Gol i Gurina l'any 1999.

Va ser un apassionat de l'arqueologia i el Museu de Montmeló, inaugurat l'any 1998, conserva les troballes que va anar fent, especialment de restes d'època romana. L'any 1959 va ser el comissari d'excavacions arqueològiques local i va organitzar una intervenció al jardí de Can Massot, al centre del poble, per confirmar-hi l'existència d'una antiga vil·la romana. L'any 1961 també va remarcar l'interès de l'assentament romà de Can Tacó, entre els termes de Montmeló i Montornès de Vallès, que avui és un valuós jaciment obert al públic, com a Mons Observans.Data de modificació: 29/02/2016 15:43:00