Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:31  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Iniciades les obres per obrir el tram final del camí fluvial del Tenes

  • Obres per obrir el tram final del camí fluvial del Tenes

    Obres per obrir el tram final del camí fluvial del Tenes

18/2/2016

Els treballs, que estaran enllestits en un mes, contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que arriba fins a Montmeló

 

Aquest matí tècnics i responsables de l’Ajuntament de Parets del Vallès, de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i de l’empresa adjudicatària Barnasfalt han visitat les obres de millora i condicionament que, des d’aquest dilluns, s’estan duent a terme al tram final del camí fluvial del riu Tenes, a Parets del Vallès, tot just abans del seu aiguabarreig amb el riu Besòs.

 

El projecte contempla l’arranjament d’un tram de camí de 2,1 km de longitud que va des de l’avinguda Josep Terradelles fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu, on s’eliminarà canya americana, es refarà el sauló, es desbrossarà i es netejarà el camí, que s’intentarà que mantingui una amplada de 2 m en tot el seu recorregut, i s’instal·laren proteccions a les torres elèctriques que hi ha en aquest espai, entre altres actuacions.

 

El punt fort però d’aquest projecte és l’obertura del tram final del camí, fins ara totalment inaccessible. Es tracta d’un petit tram d’uns 340 m de longitud on les màquines treballen per fer el camí per sobre de la mota, just entre els camps de conreu i el riu. “Amb aquesta obertura donarem connectivitat al camí fluvial del Tenes que arribarà ara fins a Montmeló on, sigui a peu, corrent o en bicicleta, els ciutadans podran enllaçar amb el camí del riu Besòs, que arriba fins a mar, i remuntant una mica, amb els dels rius Congost i Mogent”, ha explicat aquest matí Sergi Mingote, president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

 

“La recuperació d’aquest camí és una mostra més dels bons resultats de la feina conjunta entre administracions”, ha matisat Mingote. “Tots els municipis per on passa el Tenes, el Consorci, i amb l’ajut de l’empresa Grifols, ens hem compromès a millorar el camí fluvial i guanyar així un espai on fer salut, fer vida i gaudir de la natura”, ha conclòs.

 

Un dels espais del camí del Tenes

 

Es preveu que en poc més d’un mes les obres estiguin enllestides i els ciutadans puguin utilitzar aquest nou vial natural. Les obres, que tenen un pressupost de 118.000 euros, estan finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.Data de modificació: 18/02/2016 14:41:29