Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

12:29  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

El Diputat Delegat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona visita les obres de remodelació del centre urbà

 • Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

  Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

 • Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

  Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

 • Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

  Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

 • Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

  Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló

18/2/2016

Jordi Fàbrega, diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, de la Diputació de Barcelona ha visitat les obres de remodelació del centre de la població.

 

Fàbrega, que ha estat rebut per l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i membres de la corporació municipal, ha visitat la plaça de la Vila, l'avinguda Pompeu Fabra, el carrer Vic i Timbaler del Bruc. La visita sobre el terreny s'ha prolongat fins a la llosa del soterrament de les vies del ferrocarril, un minuciós recorregut per tota la zona que comprendrà la segona fase d'urbanització del centre del municipi - Pompeu Fabra, plaça de Sant Isidre, Plaça de Santa Maria i zona esportiva- i finalment s'ha visitat el nou pont sobre el riu Besòs.

 

Aquesta obra de millora de l'espai públic del centre de Montmeló neix de la voluntat del municipi de recuperar la titularitat de la carretera BV-5003, traspassada el 2015 a Montmeló. La reurbanització d'aquesta zona es tradueix en un entorn urbà més agradable i acollidor, juntament amb una millora de la mobilitat urbana.

 

L'obra s'adequa als nous requeriments de mobilitat del Pla d'Ordenació Urbana aprovat l'any 2013, a partir de l'obertura del pas inferior dels viaductes de les vies fèrries, que canvia la mobilitat del municipi i l'accessibilitat des del nucli urbà a les zones industrials que l'envolten.

L'execució d'aquesta primera fase, finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona, juntament amb les obres d'integració urbana del soterrament de les vies del tren i la segona fase de la reforma de la BV-5003, són actuacions importants que comportaran un canvi significatiu en la transformació urbana del municipi, orientada a fer més confortable la mobilitat dels seus habitants.

 

El diputat Jordi Fàbrega ha destacat l'òptim resultat final de les obres realitzades i ha fet esment que "d'aquesta manera Montmeló guanya un espai que abans era del trànsit rodat, per als vianants i la ciutadania del carrer. Amb això s'aconsegueix també posar l'urbanisme al servei de la convivència ciutadana, recuperant espais de reunió i trobada, convertint el centre del municipi en una zona pacificada i en un espai social ".

 

Fàbrega  ha manifestat després de la visita, la necessitat que té Montmelo que Adif realitzi les obres d'urbanització de la zona de soterrament de les vies. També ha agraït la presència de la nodrida representació municipal a la visita i finalment ha ressaltat a més del resultat final de l'obra, el caràcter participatiu de tot el procés que ha seguit la mateixa: "aquesta remodelació és un exemple d'integració urbana que servirà com a model per a altres municipis".

 

Per la seva banda, l'alcalde, Antoni Guil, ha manifestat la bona entesa i la col·laboració que hi ha entre tots dos organismes públics -Diputació i Ajuntament- i ha aprofitat la visita del diputat per començar a buscar les solucions per a dur a terme el més aviat possible la segona fase de remodelació del centre de Montmeló.

 
Visita del diputat Jordi Fàbrega a Montmeló
Lliurament del Catàleg de Camins Municipals de Montmeló

Després de signar en el Llibre d'Honor de Montmeló, Jordi Fàbrega ha lliurat a l'alcalde el Catàleg de Camins Municipals de Montmeló. El catàleg de camins municipals és un document que analitza els trets fonamentals del conjunt de vies municipals existents en el terme de montmeló. De cada camí s'ha confeccionat una fitxa resum amb les dades identificatives com ara el codi, nom, extrem, topònim i situació, el seu estat de conservació, la longitud, amplada així com la seva tipologia, a més de fotografies i el perfil longitudinal.

Informació relacionada


Data de modificació: 19/02/2016 20:21:21