Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:16  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Sa Majestat el Rei Carnestoltes fa una crida a la gresca i la disbauxa

  • Arribada del Rei Carnestoltes

    Arribada del Rei Carnestoltes

  • Arribada del Rei Carnestoltes

    Arribada del Rei Carnestoltes

  • Arribada del Rei Carnestoltes

    Arribada del Rei Carnestoltes

5/2/2016

Sa Majestat el rei Carnestoltes ha arribat a Montmeló amb una petició concreta: que tothom es disfressi i acudeixi a totes les activitats que ell mateix i el seu seguici han organitzat i que s'allargaran fins el 10 de febrer. Un any més, ha anunciat als habitants de la població un mandat ple de disbauxa, després de guanyar el referèndum a la Vella Quaresma amb les seves propostes de gresca i diversió.

 

L'humor i la ironia que acompanyen la festivitat de Carnestoltes s'han anat deixant veure des de principis d'aquesta setmana. Aquest dilluns, el seguici de Sa Majestat el Rei Carnestoltes arribava a la plaça de la vila i al seu voltant amb la instal·lació de "La República Independent Carnavalera". Posaven a la venda el casal dels Avis amb l'objectiu de treure diners per finançar la seva República i instauraven un cementiri amb els reis Carnestoltes d'edicions anteriors.

 

Seguint amb la tradició, els ministres del Rei Carnestoltes, també, han visitat les escoles anunciant l'arribada de Sa Majestat als nens i nenes de la població.

 

Durant la presentació i instauració del regnat del rei Carnestoltes, ahir dijous 4 de febrer, la Sala Polivalent es va omplir de famílies que van gaudir de l'espectacle que el Rei i el seu seguici van oferir. L'escenari es va transformar per moments en una sala de Cabaret, preludi del que serà la festa de Carnaval aquest cap de setmana.

La propera cita serà demà dissabte, on la ciutadania està convidada a recórrer els carrers de Montmeló a la Rua de Carnaval que encapçalarà el Rei carnestoltes.
Durant els propers dies, s'han organitzat un seguit d'activitats que acabaran amb l'enterrament de la sardina, el dimecres dia 10 a les 17:00, a la plaça de la Quintana.

 

Gràcies a la Comissió per la Recuperació del Carnaval que es va fundar l'any 2011, les darreres edicions del Carnaval tornen a recuperar aspectes d'aquesta festivitat, com ara el judici o l'enterrament de la sardina, que havien desaparegut. Aquesta Comissió es va fundar arran d'una subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya , destinada a la recuperació de les festes tradicionals i està integrada per entitats, escoles i particulars del municipi.Data de modificació: 05/02/2016 16:10:00