Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:41  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Claure Ducreux presenta "Refugiada Poètica" a la Polivalent

  • Refigiada poètica

    Refigiada poètica

7/2/2016

La prestigiosa ballarina Claire Ducreux porta el proper dissabte 13 de febrer de 2016 a les 21 hores, a la Sala Polivalent, el seu darrer treball, Refugiada poètica, un espectacle de teatre visual, per a tots els públics, de gran bellesa que ofereix veritables moments de màgia teatral carregats de tendresa i emoció.

 

Aquest espectacle, coproduït pel Mercat de les Flors, és una adaptació per a sala dels espectacles de carrer El somriure del nàufrag i Vaixell i arena, amb els quals Claire Ducreux ha obtingut una gran èxit internacional en els darrers anys.


A l’escenari, Claire Ducreux és una rodamón que viu al carrer i que converteix el seu parc habitual en el seu refugi, les tanques del carrer en les portes del seu univers, el pont en un vaixell imaginari i l’escultura del parc en el seu company de viatge. Aquesta rodamón vol tornar al món tot el seu sentit i la seva bellesa. Així, a Refugiada poètica, Claire Ducreux vol compartir amb els espectadors “emocions autèntiques i veritables moments de màgia teatral, des de la simplicitat i l’autenticitat”.


Claire Ducreux combina diverses disciplines artístiques, des del teatre visual a la dansa, passant pel mim, l’humor, el clown, etc. per crear, amb la interacció del públic, un univers particular, ple de tendresa i emocions. “Sempre m’ha interessat més allò que se suggereix, que no pas allò que es fa a l’escenari; l’energia que sorgeix de l’espectacle surt de mi o més ben dit de les emocions del personatge i de les emocions del públic. No poso èmfasi en el llenguatge o en la tècnica sinó en les imatges que es creen i en les emocions que en sorgeixin. Això és el que m’apassiona” explica l’artista.

 

Refigiada poètica

La ballarina Claire Ducreux presenta a la Polivalent "Refugiada poètica"


Refugiada poètica sorgeix de la voluntat de donar vida a l’escenari als seus dos últims i aclamats solos de carrerVaixell d’arena (Big Prize MiramirO, 2009) i El somriure del nàufrag (2012) que, juntament amb De passeig (premi especial de la Fira d’Artistes de carrer d’Humor de Leioa Umore Azoka, 2004), formen la Trilogia del rodamón. Tal i com explica la Claire Ducreux “sóc una enamorada del teatre de carrer. És molt difícil substituir les sensacions d’estar sota el cel, amb el vent, la llum natural... Però tenia molta curiositat pe veure com respirava el meu treball en una sala i també tenia molta curiositat per experimentar un nou tipus d’eines que pots trobar en un teatre, on pots afinar més les imatges. Realment, són tempos diferents.” En aquest sentit, per a l'artista, “el Teatre de l’Aurora m’agrada molt perquè estàs molt a prop del públic i on pots posar més èmfasi en la interacció amb el públic i compartir amb ell les emocions”.


Claire Ducreux és una de les ballarines amb més trajectòria i prestigi internacional del nostre país. A finals dels noranta, i després de ballar amb diferents companyies franceses, funda la Cia. Leandre & Claire, amb el clown Leandre Ribera. Junts crearan l’espectacle de carrer Fragile i el de sala Madame et Monsieur, amb els quals van aconseguir diversos premis internacionals de prestigi que van girar durant anys arreu del món. A partir del 2004 comença a treballar en solitari, creant els espectacles de dansa-teatre per a carrer, De passeig, Vaixell d’arena i El somriure del nàufrag. Al marge de la seva carrera en solitari, ha actuat com a clown-ballarina en l'espectacle de circ Rodó (premi nacional de circ de Catalunya 2006) i, el 2010, ha creat i ballat juntament amb Toni Mira a En attendant l'inattendu. Entre d’altres, ha guanyat prestigiosos premis com el primer premi del jurat del Festival TAC de Valladolid, el primer premi del públic de la XIII Festival de Teatre de Carrer de Vila-real i segon premi del públic de XIX Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, primer premi del públic al millor espectacle del Teatre del Mar, premi especial de la Fira d'Artistes de carrer de l'Humor de Leioa-Umore Azoka, Big Prize Miramir.

 

 
CRÍTIQUES
  • "... el seu encant, la seva sensibilitat i la seva transparent humanitat... ofereix un espectacle de plaer absolut”. Chalon dans la Rue
  • “La ballarina Claire opta per una peça sublim meravellant al públic amb un silenci i uns ulls enamorats. Meravellós.” El Punt.
  • “La ballarina Claire Ducreux demostra que els grans espectacles no exigeixen grans infraestructures, si no grans artistes”. El Periodico.
 
MEDIA I WEB

Entitat


Data de modificació: 10/02/2016 11:22:01