Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:13  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Vols aprendre a fer una fotografia esfèrica?

  • fotografia esfèrica del jaciment creada pel fotògraf Joel Mesas

    fotografia esfèrica del jaciment creada pel fotògraf Joel Mesas

11/1/2016

L'assentament romà de Mons Observans us convida a començar l'any amb una matinal fotogràfica dedicada a la fotografia esfèrica.

 

La matinal se celebrarà el proper diumenge 17 de gener al punt d'informació del jaciment i començarà a les 11:30 h del matí amb la presentació de les fotografies esfèriques interactives que el fotògraf granollerí Joel Mesas ha creat dels diferents espais del jaciment. Aquestes fotografies, a més d'oferir un punt de vista totalment inèdit de l'assentament, permeten a l'usuari passejar virtualment per estructures arqueològiques que habitualment no estan obertes al públic com les cisternes on, a l'època romana, s'emmagatzemava l'aigua del palau.  

A les 12 del migdia, acabada la presentació, en Joel Mesas impartirà una xerrada pràctica sobre la fotografia esfèrica i les seves possibilitats de difusió i interacció. Tots els assistents podran participar en la creació d'un miniplaneta, una imatge esfèrica similar a la fotografia que il·lustra el cartell d'aquesta activitat i que mostra l'assentament contingut en una esfera, com una metàfora de les múltiples activitats d'arqueologia, natura i cultura que es programen al llarg de l'any per posar a l'abast del públic la riquesa d'aquest entorn privilegiat que és la muntanya de les Tres Creus. Actualment aquestes imatges es poden veure a la pàgina web www.esfera13.com i a partir de dilluns s'incorporaran a les pàgines web del jaciment (www.monsobservans.cat) i de l'ajuntament (www.montmelo.cat).

Finalment, a la 1 del migdia es farà l'entrega de premis del ral·li fotogràfic que es va dur a terme  durant les Jornades Europees del Patrimoni 2015 a Mons Observans. I per a totes aquelles persones que encara no coneixen el jaciment, al llarg del matí s'organitzaran visites guiades al recinte arqueològic i s'obrirà l'aula d'arqueologia, on els més petits podran passar una estona divertida excavant com si fossin arqueòlegs de veritat. Us hi esperem!

Informació i inscripcions: www.monsobservans.catData de modificació: 13/01/2016 14:09:13