Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:12  |  15/07/2020

Data i hora oficial

El temps

Transformant Montmeló

  • Nova Plaça de la Vila de Montmeló

    Nova Plaça de la Vila de Montmeló

30/12/2015

L'Ajuntament ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona la primera fase de l'obra de transformació del centre urbà del nostre poble. Una obra de millora de l'espai públic que neix de la voluntat del municipi de recuperar la titularitat de la carretera BV-5003 en la trama urbana.

 

Aquesta obra s'adequa als nous requeriments de mobilitat del Pla d'Ordenació Urbana aprovat a l'any 2012. La sol·licitud a la Diputació pren forma en el moment en què s'obre el pas inferior dels viaductes de les vies fèrries, que canvia la mobilitat del municipi i l'accessibilitat des del nucli urbà a les zones industrials que ens envolten.

 

Les intervencions que s'han fet busquen l'acolliment de l'entorn urbà mitjançant la seva reurbanització i la racionalització de la mobilitat.

 

La millora dels carrers de Vic, Timbaler del Bruc i Pompeu Fabra, ha permès guanyar entorns urbans a favor dels vianants, al temps que facilita millores en mobilitat, aportació de verd, accessibilitat o connectivitat entre la zona per a vianants del carrer Major i el carrer de Pompeu Fabra. L'obra suposa una millora de l'espai públic en àmbits com l'enllumenat, el clavegueram, millores en la pavimentació per a la reducció del soroll del trànsit rodat, ampliació de voreres per fomentar l'espai dedicat als vianants, conversió de l'avinguda de Pompeu Fabra en plataforma única a favor dels vianants, etc.

 

La reforma de la plaça de la Vila cerca la recuperació d'aquest espai com a punt de trobada ciutadana.

 

L'execució d'aquesta primera fase, juntament amb les obres d'integració urbana del soterrament de les vies fèrries i la segona fase de reforma de la BV-5003, són actuacions que canviaran la fesomia de la nostra vila.

 

Vull aprofitar aquestes línies per agrair a la ciutadania i al teixit comercial la paciència en la difícil convivència amb les obres, a la Diputació de Barcelona i a l'equip humà del servei d'infraestructures viàries i mobilitat la col·laboració constant amb el nostre municipi, a l'equip redactor del projecte, encapçalat per en Joan Enric Pastor, a l'empresa, als serveis tècnics del nostre ajuntament i a la brigada municipal que han complementat la bona feina de l'empresa Copcisa.

 

El nostre compromís és el de continuar el procés de transformació urbana amb l'únic objectiu de millorar la qualitat de vida dels que hi vivim.

 

Antoni Guil Román. Alcalde de Montmeló


Entitat


Data de modificació: 31/12/2015 19:08:15