Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:18  |  13/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Els alumnes de català coneixen l'origen de les pintures de l'església de Montmeló a través del teatre.

  • Activitats sobre les pintures romàniques de l'església Santa Maria

    Activitats sobre les pintures romàniques de l'església Santa Maria

  • Activitats sobre les pintures romàniques de l'església Santa Maria

    Activitats sobre les pintures romàniques de l'església Santa Maria

25/12/2015

Les alumnes de català de Montmeló, juntament amb alguns dels membres del grup de conversa del casal de la Gent Gran, els Avis Savis, van participat en una obra de teatre que explica els orígens de les pintures romàniques que hi ha a l'església de Santa Maria de Montmeló.

 

El Museu de Montmeló va organitzar l'activitat per fer difusió de l'església del poble que data del segle X com a bé cultural d'interès local. Aquestes pintures mostren el Pantocràtor, els reis mags i l'Anunciació fetes cap al segle XII. Segons els estudis se suposa que en els orígens de l'església només hi havia les parets llises i més endavant es pintaren aquestes frescos. Després es taparen i foren descoberts en el moment de la restauració, al 1968.

 

Després del monòleg sobre l'origen de les pintures, els assistents van veure una rèplica d'alguns fragments de les pintures en paper i amb material especial. Els alumnes van pintar  les pintures que reflectien els mags d'Orient.

 

Es pretenia fer una tasca diferent per apropar-los al poble i va ser una activitat molt entretinguda en què tothom  hi va participar.Data de modificació: 29/12/2015 09:21:24