Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:49  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Solstici d'hivern a Mons Observans

  • El solstici d'hivern a Mons Observans

    El solstici d'hivern a Mons Observans

17/12/2015

El diumenge 20 de desembre se celebrarà a Mons Observans una matinal dedicada al solstici d'hivern, amb diverses xerrades i tallers que permetran als assistents descobrir tots els secrets del sol i conèixer com se celebrava a l'antiguitat  aquesta data tan assenyalada del  nostre calendari.

La matinal començarà a les 11 amb una xerrada que impartirà Rosa Torras i que parlarà sobre l'origen de les festes del solstici i d'algunes de les tradicions actuals com l'encesa de llums de Nadal o el tortell de reis.

Seguidament, l'Àngels Gil (astrofísica) ens explicarà alguns conceptes bàsics per conèixer de més a prop el sol, aquesta estrella tan brillant que il·lumina i dóna vida al nostre planeta.

A continuació, els amics de Còsmik organitzaran dos tallers familiars per contemplar imatges molt espectaculars del sol en tres dimensions i, si el temps ho permet, observar-lo en directe a través d'un telescopi solar.

Així mateix, durant tot el matí s'organitzaran visites per totes aquelles persones que encara no coneixen el jaciment. La primera visita (teatralitzada) es farà a les 11 i la segona (guiada) a les 12,30 h. També estarà en funcionament el taller "Vols fer d'arqueòleg?" a l'aula d'arqueologia de Mons Observans.

Les visites al jaciment es reemprendran a partir del diumenge 17 de gener. Us desitgem que passeu unes bones festes!

Informació i inscripcions: www.monsobservans.catData de modificació: 22/12/2015 10:37:27