Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:03  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

El periodista de Canal SET Televisió, Pere Nadal, premi ATLL de l’Aigua per un reportatge sobre el retorn de la llúdriga al Tenes

  • El periodista de Canal SET Televisió, Pere Nadal, premi ATLL de l’Aigua

    El periodista de Canal SET Televisió, Pere Nadal, premi ATLL de l’Aigua

4/12/2015

El reportatge audiovisual La nova veïna del Tenes que va emetre Canal SET Televisió el 24 de novembre de 2014, dins els seu espai Objectiu SET, ha estat guardonat amb un dels tres accèssits dels II Premis periodístics ATLL de l’Aigua.

 

En els seus 14 minuts de durada, el seu autor, el periodista vallesà Pere Nadal, recull el testimoni dels diferents professionals i experts que van dur a terme les tasques de seguiment oportunes fins a aconseguir les imatges que testifiquen el retorn d’aquest mamífer al riu Tenes.

 

En aquest sentit, recordem que el 6 de juny de 2014 a la 1 de la matinada, les càmeres de fototrampeig, instal·lades al riu Tenes pels professionals del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs i membres del GOT, captaven la imatge de l’animal. Pocs mesos abans, al gener, el naturalista Alfred Encuentra, havia aconseguit un vídeo.

 

El jurat ha destacat que el reportatge valora la recuperació experimentada per rius com el Tenes, que fa uns 30-40 anys estaven totalment degradats i que arran de les millores en sistemes de sanejament, amb un control d’abocaments i d’una major cura pel medi, han suposat la reaparició d’espècies com la llúdriga, que esdevé el millor indicador de qualitat del riu.

 

El periodista, vinculat a la televisió local de Santa Eulàlia de Ronçana des de l’any 1993, recollia el passat dimecres, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el reconeixement al seu treball.

El guanyador d’aquesta segona edició dels Premis ATLL ha estat el programa Espai Terra amb la seva peça sobre el Delta de l’Ebre. Els altres dos accèssits han estat per a un reportatge de La Vanguardia sobre l’escassetat de l’aigua al món i la incidència del canvi climàtic i un article del diari Regió 7 sobre l’aiguamoll de la Bòbila, a Santpedor.Data de modificació: 10/12/2015 14:25:46