Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:43  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Presentació de nous espais i nous usos de l’equipament G2M

 • Presentació de l'Espai Emprèn a la G2M

  Presentació de l'Espai Emprèn a la G2M

 • Presentació de l'Espai Emprèn a la G2M

  Presentació de l'Espai Emprèn a la G2M

 • Espai Emprèn G2M

  Espai Emprèn G2M

 • Reforma del menjador

  Reforma del menjador

 • Reforma de la cuina

  Reforma de la cuina

 • Reforma de la cuina

  Reforma de la cuina

 • Espai Emprèn G2M

  Espai Emprèn G2M

10/12/2015

Un nou ús que s’ha previst d'aquest nous espais de l’equipament és la cessió a empreses i nous emprenedors per a que aquests hi puguin començar o desenvolupar la seva activitat.

 

El que és actualment el Centre de Formació i Recursos G2M ha passat per diverses fases en la seva història i ha acollit usos i públics diferents. Va ser originalment una granja de gallines, va acollir l’Institut, va acollir també el Pla de Transició al Treball, va ser reformat amb amb Fons europeus, va combinar l’ús educatiu amb l’administratiu, de magatzem, lúdic...

 

Actualment, i ja des de fa molts anys és la seu dels Serveis Educatius del Vallès Oriental II, del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, del Centre de Formació d’Adults municipal (a través del qual es fa també el curs d’accés a la UNED) i és el centre on s’hi fan els cursos de formació per a l’ocupació (per a aturats i treballadors) que organitza el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Entre altres, a més, dues tardes a la setmana s’hi fa també un taller per a aprendre a restaurar mobles, i cada dissabte a la tarda l'ocupa l’Associació de Famílies del Trencadís per a desenvolupar-hi activitats. Una realitat de cohabitació complexa i rica.

 

En els darrers anys s’han reformat diversos espais i s’ha adquirit nou material, de manera que l'equipament disposa actualment d'un conjunt d'aules molt més equipades per a la docència, d’entre les quals en destaca la modernització de la cuina i del menjador, o la nova aula d’informàtica amb 18 ordinadors i equip complet de projecció, entre altres.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament ha regulat els usos de l’equipament amb una nova ordenança, que es va aprovar inicialment el passat mes d’octubre, convertint la G2M en el primer equipament municipal en disposar d’aquesta normativa de gestió, que inclou també un inventari dels espais i materials existents.

 

Un nou ús que s’ha previst per a determinats espais de l’equipament és la cessió a empreses i nous emprenedors per a que aquests hi puguin començar o desenvolupar la seva activitat. Com a prova de la bona acollida d’aquest fet, precisament aquesta mateixa setmana s’han signat dos convenis amb dues noves emprenedores de Montmeló per tal que aquestes puguin tenir la seu social de la seva empresa al C. Nou, 34. En un cas, s’ha cedit per unes hores la cuina i menjador per l’elaboració de dolços artesans i accions formatives;  en l’altre s’ha cedit un despatx per a activitat administrativa i comercial d’una empresa que comercialitza, entre altres, equips de tractament d’aigües. Formació i empresa, públic i privat, en el mateix equipament, en interès de tots.

 

Ahir dimecres dia 9 de desembre, a les 18 hores, a la G2M es va presentar públicament la reforma d’aquests espais. Els regidors Pere Rodriguez i Lluis Esteban van realitzar l'acte de presentació i van fer una visita guiada a les aules, als despatxos i a la nova zona de cuina i menjador. Els assistents van veure l'estat del nou equipament i les dues emprenedores que actualment fa servir el nou Espai Emprèn també van parlar al públic, explicant la seva experiència laboral.


Entitat
 • G2M
 • Adreça:

  Nou, 34

  Telèfon:

  93 572 09 97 / 93 572 04 45Data de modificació: 10/12/2015 20:10:13