Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

14:35  |  15/08/2022

Data i hora oficial

El temps

Ampliada l'edat per inscriure's a la Garantia Juvenil

 • Garantia Juvenil

  Garantia Juvenil

3/12/2015

Si ets menor de 30 anys, vine al Punt d’Informació Juvenil ubicat a l’Estació Jove i omple el formulari. 

 

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil, amb l'objectiu de garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.


El col·lectiu de joves susceptibles de rebre la Garantia Juvenil s'ha delimitat de la manera següent: joves més grans de 16 anys i menors de 30 anys, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.


Si es compleixen els requisits, en un termini de quatre mesos, la Generalitat oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.


Per tal d'inscriure's, cal anar al Punt d’Informació Juvenil “El Punt” ubicat a l’Estació Jove on s’omplirà un formulari.


Un cop feta la inscripció i en un termini màxim de 30 dies es dóna dia i hora per anar al Servei de l'Oficina Jove del Vallès Oriental ubicat a la Pl de l'Església de Granollers, on es rep un servei d’atenció personalitzada per tal de fer l’acollida i una primera identificació dels objectius professionals i les competències per assolir-los.


Després de l’entrevista, s'ofereix un itinerari que farà incidència en aquells aspectes que hagis de reforçar per assolir els objectius proposats.

Quins requisits són necessaris per inscriure's a la Garantia Juvenil?

 • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió o dels Estats que formen part de l'Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure's els estrangers titulars d'una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
 • Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya
 • Tenir més de 16 anys i menys de 30 anys en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
 • No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
 • No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
 • No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
 • Presentar una declaració expressa de tenir interès a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

Més informació a la web de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya



Data de modificació: 10/12/2015 19:58:06