Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

14:11  |  08/08/2020

Data i hora oficial

El temps

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) celebra la seva Assemblea a Montmeló

 • Antoni Gui i Josep Mayoral, donant la benvinguda a la 17a Assemblea de l'AMTU

  Antoni Gui i Josep Mayoral, donant la benvinguda a la 17a Assemblea de l'AMTU

 • L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i Ibàñez, nou president de l'AMTU

  L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i Ibàñez, nou president de l'AMTU

 • Xerrada del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font

  Xerrada del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font

 • Fotografia de grup dels assistents a la 17a Assemblea de l'AMTU

  Fotografia de grup dels assistents a la 17a Assemblea de l'AMTU

25/11/2015

L’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena i Ibàñez, és el nou president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) després d’haver estat escollit per aclamació a l’assemblea de l’entitat que s’ha celebrat avui dimecres, 25 de novembre, al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

 

En el seu primer discurs, Xena ha destacat el paper de l’AMTU en la millora dels serveis de transport públic dels municipis i ha remarcat la voluntat de l’entitat de convertir-se en el “referent tècnic” dels ajuntaments catalans en matèria de mobilitat. En aquest sentit, un dels grans reptes de futur de l’AMTU serà el Transport a la Demanda. “Hem d’ajudar i tenir un paper destacar per definir el model d’implantació del Transport a la Demanda”, ha dit Xena, recordant que l’AMTU està treballant per actuar com a oficina central de gestió del TAD de Catalunya.

 

El nou president de l’AMTU també s’ha referit al finançament municipal del transport públic: “Els ajuntaments estem ofegats econòmicament, el nou sistema de finançament no pot representar una major càrrega financera als municipis”, ha dit, confiant que es tinguin en compte les reivindicacions locals ara que s’ha de redactar el reglament que desplegui la recentment aprovada Llei de Finançament del Transport Públic.

 

Xena, per últim, s’ha mostrat decidit a donar continuïtat i seguir potenciant dues de les iniciatives de l’AMTU. Per una banda, la Jornada Catalana de la Mobilitat, i per l’altra, la revista MobiliCAT.

 

A banda del nou president, l’Assemblea de l’AMTU també ha nomenat dos vicepresidents. El vicepresident primer serà Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon serà Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

 

L'Assemblea la ha obert l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, com a amfitrió, per donar la benvinguda a tots els assistents. El regidor Lluís Esteban també ha assistit com a representant de l'Ajuntament. Montmeló ha estat l'últim poble que s'ha adherit a l'AMTU, formant part dels 78 municipis i 2 Consells Comarcals que conformen l'associació.

 

Els objectius fundacionals de l’AMTU són l’assolir un finançament estable per als seus transports urbans, la dotació de més i millors infraestructures de transport públic a l’àmbit dels seus associats, i el mutu ajut, formació, informació i coordinació entre els seus associats, per tal que el transport públic i la mobilitat sostenible guanyin protagonisme i prestigi social. 

 

Durant l’Assemblea, també s’han triat els municipis que formaran part del nou Comitè Executiu de l’AMTU: Arenys de Munt, Caldes de Montbui, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Granollers, L’Ametlla del Vallès, Manresa, Mataró, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Maria de Palautordera, Terrassa i Vilafranca del Penedès.

 

També s’han nomenat els representants de l’entitat al Consell d’Administració de l’ATM (Jordi Xena i Jaume Mauri), al Consell de Mobilitat de l’ATM (Jaume Mauri), i al Comitè estratègic de la T-Mobilitat de l’ATM (Jordi Xena i Jaume Mauri).

 

El Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha estat l’encarregat de cloure l’acte. En el seu parlament, Font ha destacat l’esforç que ha dut a terme la Generalitat de Catalunya en els darrers anys per poder passar de 24 milions a 37 milions d’euros d’inversions en millores i manteniment de la xarxa de transport públic.

 

Font també ha fet referència a les lleis i plans aprovats per millorar la gestió del transport públic i garantir el seu finançament, que permeten encarar el futur de la mobilitat amb la garantia de tenir el finançament del transport públic garantit fins el 2031 i amb projectes tan importants, i líders a nivell mundial, com és la implantació de la T-Mobilitat.

 

Font s’ha mostrat optimista per l’augment de la demanda del transport públic, si bé ha advertit que també puja l’ús del transport privat, i ha reclamat la necessitat d’un sistema de rodalies eficient per poder fer front a aquesta situació.

 

L’Assemblea ha finalitzat amb una fotografia de grup dels assistents, un dinar i la visita guiada per les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya.

 Data de modificació: 26/11/2015 19:53:25