Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

00:01  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

 • Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

  Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

 • Lectura del manifest

  Lectura del manifest

 • Conferència-taller "Explicar i inventar contes per la igualtat"

  Conferència-taller "Explicar i inventar contes per la igualtat"

 • Conferència-taller "Explicar i inventar contes per la igualtat"

  Conferència-taller "Explicar i inventar contes per la igualtat"

25/11/2015

L'Àrea de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Montmeló, treballa per la igualtat de gènere i la justícia social.

 

A l'entorn del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, s'ha realitzat, a la Sala de la Concòrdia, la lectura del Manifest consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

 

La lectura del manifest ha anat a càrrec de les regidores Carme Palacios,  M. Jesús Prieto, M. Cruz Ramal i Ana Moreno. A continuació s'ha fet un minut de silenci per totes les víctimes de la violència masclista.

 

Per finalitzar l'acte, Tanaka Teatre ha realitzat una conferència-taller, sota el títol "Explicar i inventar contes per la igualtat".  Són sexistes els contes clàssics? Són aquests els valors que volem transmetre?. La xerrada ha analitzat els contes tradicionals i les pel·lícules de Disney i els valors ètics i de moral masclistes que s'han donat a través del temps.


El manifest d'enguany denunciava la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i de la banalització del masclisme.


Informació relacionada


Data de modificació: 26/11/2015 19:55:28