Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

12:51  |  25/09/2021

Data i hora oficial

El temps

La Xarxa C17 es presenta amb vuit projectes

 • La Xarxa C17, amb els alcaldes, alcaldessa i representants d'empreses i institucions, avui a Vic, en l'assemblea constituent de la Xarxa C17. Fotografia: Toni Torrillas.

  La Xarxa C17, amb els alcaldes, alcaldessa i representants d'empreses i institucions, avui a Vic, en l'assemblea constituent de la Xarxa C17. Fotografia: Toni Torrillas.

21/11/2015

La Xarxa de la C17 ja està creada com associació amb una comissió executiva presidida per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, a la vicepresidència i el secretariat a càrrec de l’alcalde de Ripoll, Jordi Monell

 

Els reptes de futur de la Xarxa C17 es plantegen en forma de 8 projectes que volen ajudar a construir país


Aquest divendres 20 de novembre a Vic s’ha constituït la Xarxa C17 formada per una trentena de municipis i diverses empreses i entitats que “sumen esforços per construir un país de dalt a baix” ha explicat l’alcalde de Granollers i president de la Xarxa C17. La Xarxa C17 entén el corredor viari i ferroviari de la C17 com un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya, malgrat la manca d'atenció històrica en termes d'inversió. L'impacte econòmic i social del seu desenvolupament tindrà efecte multiplicadors al territori i per tot Catalunya. L’associació fa dos anys que treballa, especialment en quatre grups estratègics: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística.  A Vic s’ha fet un nou pas endavant, després de la constitució de l’associació Xarxa C17, s’han exposat els 8 projectes que s’hauran de desplegar i duu a terme:

 • 1.- El desdoblament de la R3: el paper del transport ferroviari en aquest corredor és crucial. Es continua amb la reivindicada demanda de desdoblar la R3 que implicarà millores de comunicació, de freqüència de pas i horaris.
 • 2.- Solucions a la carretera C17: la Xarxa C17 planteja que la carretera necessita guanyar seguretat i fluïdesa de trànsit, cal el desdoblament de la via entre Lliçà d’Amunt i Parets.
 • 3.- El Pla Director del Circuit de Velocitat: el model que es planteja en el Pla Director del Circuit reuneix el desenvolupament industrial, urbanístic i econòmic que es pot traslladar i implantar en el territori de la C17.
 • 4.- Els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2026: la Xarxa C17 defensa la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona- Pirineus i ho fa convençuda que cal un canvi del model turístic que passi per la millora de les infraestructures de comunicació.
 • 5.- Projectes europeus: d’especialització i competitivitat territorial
  Impulsar el món del motor-esport, la salut i la metal·lúrgia com a projectes que tenen una interessant especialització en l’eix de la C17 i que són competents territorialment per formar part de projectes europeus.
 • 6.- Polígons industrials: desplegament de la fibra òptica, la xarxa elèctrica i els subministraments d’energia
  Conèixer la realitat dels polígons industrials de la C17 per tal de poder treballar conjuntament, municipis i empreses, en la millora dels polígons i poder desplegar la fibra òptica i millorar els subministraments energètics.
 • 7.-Impuls de la FP Dual: treball constant en el camp del coneixement, l’educació i l’empresa a través de la Formació Professional Dual, amb un paper central de la Universitat de Vic.
 • 8.- El transport públic en carretera: impuls del transport públic a la C17 amb el desplegament d’un Pla de transport de viatgers.
  La Xarxa C17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.

En representació de l'Ajuntament de Montmeló, van acudir a l'acte de presentació l'alcalde Antoni Gui, i el regidor Lluís Esteban, com a representant de Montmeló a la Xarxa C17.

 

Els estatuts de l'Associació Xarxa C!57, van ser aprovats per unanimitat a la sessió extraordinària del Ple del passat 26 de març de 2015.

 

La Xarxa C17 està formada per 28 municipis: Mollet,  Montmeló, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll i Puigcerdà, Aiguafreda, Balenyà, Centelles, Figaró-Montmany, Gurb, l'Ametlla del Vallès, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent i Tona.

 

A més de diverses empreses, entre les quals: La Farga, Sagalés, Estabanell Energia, Comforsa, Pimec, Unió Empresarial Intersectorial del Vallès Oriental i la Cambra de Comerç de Barcelona.

 


Sobre la Xarxa C17

 

La xarxa de municipis de la C-17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i els interessos comuns dels actors públics i privats d'aquest espai productiu. Els vint-i-vuit municipis que a data d'avui hem manifestat el nostre interès en participar en aquesta iniciativa ens proposem enfortir l'activitat econòmica, impulsant de forma coordinada iniciatives de valor al territori, principalment en els àmbits de les infraestructures, la promoció industrial, la formació professional o la promoció turística.

 

Aquest és un projecte en continu creixement, del que volem que participi el sector públic i el sector privat – empreses, fundacions, universitat-. La Xarxa C17 ha de ser un espai de trobada de tots els actors econòmics, implicats en el desenvolupament econòmic i social dels territoris que travessa l'Eix de la C-17 i en el progrés dels seus habitants.

 

Aquest territori és històricament un dels principals eixos productius de Catalunya, desenvolupat al llarg de l'antiga via romana Barcino-Semproniana-Ausa, que s'estén des de Montcada fins a Ripoll, i que es ramifica cap a Olot i Puigcerdà.

 

En aquest espai hi trobarem informació sobre les activitats de la Xarxa, però també dades, enllaços i referències d'interès sobre l'activitat econòmica, social i cultural dels membres i col·laboradors de la Xarxa C17.

 

Així com la Xarxa C17 és també un espai de trobada i per compartir, volem que des d'aquesta plana aquells interessats en el desenvolupament del territori trobin un nou espai per enriquir les seves experiències i compartir-les.

 

La iniciativa de la Xarxa de la C-17 és un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C-17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.

 

La Xarxa C-17 entén el corredor viari i ferroviari de la C-17 com un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya, malgrat la manca d'atenció històrica en termes d'inversió. L'impacte econòmic i social del seu desenvolupament tindrà efecte multiplicadors al territori i per tot Catalunya.

 

Amb aquest convenciment, els municipis del corredor de la C-17 s'incorporen a la Xarxa C-17, una xarxa de col·laboració públicoprivada per a promoure, defensar i enfortir l’activitat econòmica del territori, impulsant de forma coordinada iniciatives de valor al territori. S'identifiquen quatre àmbits clau: infraestructures, promoció industrial, formació professional i promoció turística, i amb la voluntat de reforçar els llaços de col·laboració entre els agents econòmics i socials del corredor de la C-17 així com les potencialitats dels seus actius.


Més informació sobre la Xarxa C17 a la web: www.xarxac17.cat

 Data de modificació: 23/11/2015 21:21:34