Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

23:52  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Èxit a les activitats de la Setmana de la Gent Gran.

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

 • .

  .

11/11/2015

Dilluns es van iniciar les activitats de la Setmana de la Gent Gran. Un any més i al llarg de tota la setmana, es fan els esmorzars saludables i les competicions de billar, petanca, dòmino i parxís al Casal. A mig matí es va celebrar un taller de mandales que va resultar d'allò més entretingut i relaxant. Les activitats de la tarda no van tenir l'afluència esperada per motius meteorològics. Es van fer les narracions musicals del Casal i al vespre la presentació de la revista Vallesos. Aquesta última activitat va ser molt interessant, ja que es va parlar àmpliament del moviment casteller a Montmeló i de la figura del Dr. Cantarell durant els 35 anys que va exercir com a metge de família a la localitat.

 

El segon dia va començar amb sol i amb més de 100 persones per anar a visitar l'Ajuntament de Barcelona. La matinal va resultar molt agradable i instructiva per tots els assistents. A la tarda, la sala del Casal es va omplir per jugar unes partides de bingo que es van encarregar de "cantar" l'alcalde, Antoni Guil, i la regidora de la Gent Gran, Carme Palacios.

El dimecres 4 de novembre, va començar al Casal amb una interessant xerrada sobre diabetis i hipertensió, a càrrec de l'infermer del CAP, Ernest Argilaga. Més de 50 persones van voler informar-se molt bé sobre tot el que es va exposar en la conferència. A la tarda, un nodrit grup va assistir, al costat de la regidora Carme Palacios, a presenciar en directe el programa de TV3, "Divendres". Tota una experiència televisiva. Mentrestant, a la Residència de Can Dotras, els interns i internes van poder gaudir d'una tarda molt especial amb l'espectacle còmic-musical "Atrapando Sueños"

Els actes de la Setmana de la Gent Gran van arribar al seu equador el dijous dia 5, amb l'esperada activitat a l'escola bressol la Fireta, on els avis i àvies van interpretar contes infantils per als més petits. Aquesta és una activitat intergeneracional molt didàctica on gaudeixen tant els grans, que representen els contes, com els més petits, que viuen una matinal de teatre a l'escola bressol. La tarda de es va obrir amb el grup de Sevillanes del Casal, que va oferir una exhibició a la Residència de Can Dotras. A continuació l'activitat es va traslladar a la Sala de la Concòrdia, on es va projectar la pel·lícula "Àtic sense ascensor".


El divendres 7 va estar reservat a una de les activitats més emotives de la Setmana. Es tractava de la presentació del llibre "Mirando hacia atràs", de l'estimada veïna Carmen Gambín. La presentació va anar a càrrec de la periodista Lola Robles i de la regidora de la Gent Gran, Carme Palacios.

Carmen Gambín va desglossar el contingut del llibre que narra pas a pas, en els diversos capítols, les experiències, anécdotes i vivències més importants de la vida de la autora.

Aquest llibre va obtenir el premi Romà Planas i Miró de Memòries Populars 2014 que l'Ajuntament de la Roca del Vallès concedeix amb caràcter anual. Albert Gil, alcalde de la Roca, va estar present també a l'acte i va animar el públic de la sala a redactar les memòries de vida, tal com va fer en el seu moment Gambín. La Sala de la Concòrdia, que es va omplir de veïns i amics van voler homenatjar la feina realitzada per Carmen Gambín, que va acabar l'acte agraint de manera emocionada l'ajuda de totes les persones i entitats que han participat en l'elaboració i el contingut del llibre.

 

El dissabte 7, penúltim dia d'activitats, va reunir una gran quantitat de gent al Casal de la Gent Gran per presenciar una de les activitats més participatives i populars, el concurs de truites. En aquesta ocasió es van presentar 16 truites. Presentació gust i originalitat van ser les categories premiades. L'alcalde, Antoni Guil, va animar totes les persones presents al Casal, especialment els homes a que l'any vinent es presentessin al concurs.

 

El diumenge dia 8 de novembre, va tenir lloc l'activitat més esperada: el dinar final que va clausurar la Setmana. 550 persones van assistir a l'esdeveniment que va ser un homenatge a les persones majors que avui en dia són el suport de moltes famílies. El dinar va comptar amb tota mena d'al·licients, incloses les demostracions de balls de saló d'Antonio i Fuensanta, els quals s'havien proclamat, el dia anterior, campions de Catalunya.

Després del dinar, hi va haver el lliurament de premis de totes les competicions i concursos celebrats durant la Setmana i el ball final. Per la seva banda l'alcalde, Antoni Guil va voler donar les gràcies a tot el personal que ha fet possible aquesta Setmana, especialment a les voluntàries i tècniques que van organitzar l'esdeveniment.

 

Pròximament podeu veure imatges dels diferents actes a la galeria de fotos del web.


Entitat


Data de modificació: 12/11/2015 19:21:07