Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:08  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència davant l'episodi de fort vent i pluja abundant d'avui

  • Episodi de pluja

    Episodi de pluja

2/11/2015

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen l’arribada, avui dillis 2 de novembre de 2015, d’un episodi de temporal amb fort vent i pluja abundant, demana a la ciutadania extremar la prudència i posa en situació d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades. El temporal es farà notar ja al matí al sud i s'estendrà a partir del migdia cap al nord-est afectant tot Catalunya.

 
ALERTA PER VENT
Pel que respecta al fort vent, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de vent de component sud i est durant tot el dia de demà dilluns que afectarà tot Catalunya. Bufarà fort a cotes mitjanes i baixes i caldrà estar amatent en zones urbanes, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. 
 
Cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure al carrer. Així mateix, en el cas que allà on us trobeu el vent bufi amb força intensitat, cal evitar refugiar-vos al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d’arbres dels que es pugui’n desprendre branques o fragments del tronc. Feu cas de les recomanacions del Servei Català de Trànsit en la conducció, especialment en el cas de vehicles pesants i en carreteres a cotes altes.
 
ALERTA PER PLUGES
Respecte a l’episodi de pluges abundants, la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica que l’episodi s’iniciarà la propera matinada i durarà fins la nit de dimarts desplaçant-se de sud a nord. El risc és per acumulació de pluja, que en alguns llocs pot superar els 100 l/m2 en 24 hores i, puntualment, també pot haver-hi pluja intensa amb xàfecs que deixin més de 20 l/m2 en 30 minuts.
 
Les pluges apareixeran pel sud (amb més probabilitat al Montsià i Baix Ebre, i amb menor a la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà i Baix Penedès) i al llarg del matí i migdia s’estendran per tot el territori llevat de Ponent i alguns parts del litoral nord. On l'acumulació de pluja pot causar més afectacions és a Terres de l'Ebre i Tarragona, sense descartar l'àrea metropolitana de Barcelona. Rius i rieres podran portar quantitats abundants d'aigua i patir algun desbordament puntual. A les comarques de Girona, excepte Garrotxa i zones del Pirineu Oriental, és on es preveuen menys afectacions. 
 
Cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a la circulació amb pluja intensa, especialment, reduint la velocitat i augmentant la distància de seguretat entre vehicles.
 
Tanmateix, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal evitar, en cas de pluja intensa, apropar-se a rius i rieres que puguin augmentar el cabal de forma ràpida, i no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables, especialment a la costa. També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar taponaments que poden provocar inundacions d’aquests espais.
 
Més informació: interior.gencat.cat

Entitat
  • EMERGÈNCIES
  • Telèfon:

    112Data de modificació: 02/11/2015 10:53:21