Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:26  |  22/09/2020

Data i hora oficial

El temps

La Sala Polivalent obre temporada amb RHUM, la primera obra del cicle Martí Torras

  • RHUM

    RHUM

  • RHUM

    RHUM

  • Martí Torras Mayneris

    Martí Torras Mayneris

15/10/2015

RHUM, premi al millor espectacle de pallassos als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, és un sentit homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti” (1965-2013).

El proper dissabte 24 d'octubre, a partir de les 19.30 hores, l'escenari de la Polivalent obrirá les portes a la nova temporada amb RHUM. Aquesta obra és la primera  de les tres peces teatrals que la Sala Polivalent de la Torreta ha programat per començar la temporada estable 2015-2016. Està escrita i dirigida per Martí Torras, dramaturg, director, escenògraf i il·lustrador, veí de Montmeló.

 

La posada en marxa d'aquest cicle és un guanyat reconeixement a la figura de Martí Torras, fill de Montmeló i col·laborador incansable en moltes activitats socials i lúdiques, com la Festa Major i el Carnaval.

El cicle es completarà el 21 de novembre amb "L'art de fer riure" de Joan Pera, i amb "Ot el Quixot" d'Argot Teatre, el 12 de desembre. La programació de la sala per aquest últim trimestre de l'any inclourà també l'espectacle "Así es la vida" d'Olga Carrillo, responsable de l'escola de dansa 4 Dance Center.

 

Compra d'entrades i informació: salapolivalent.montmelo.cat

 

 

Martí Torras

 

Llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’ Institut del Teatre de Barcelona i en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Els seus darrers treballs són la direcció i dramatúrgia de Paradís per a la companyia Divinas, i l’espectacle Història d’un pallasso, per a Monti & cia,

 A banda ha dirigit diversos espectacles entre els que destaquen A prop, de Marc Artigau, El coronel ocell de Hristo Boytchev, La història del Soldat d'Stravinsky i Ramuz i L'esvoranc de Josep M. Miró.

 

Ha treballat al Teatre Nacional de Catalunya, al Teatre Lliure i d’altres teatres privats com a ajudant de direcció habitual de Ramon Simó, Magda Puyo o Josep Maria Pou. També ha treballat amb Marc Martínez, Miquel Górriz, Pau Miró i Jordi Prat i Coll. Fundador de la Cia. Clownx teatre, d’espectacles per a tots els públics (dramaturg, escenògraf i actor-clown) va guanyar dos Premis Xarxa i dos Premis de la Caixa de Sabadell, amb els seus espectacles Ot, el Quixot (1998) i Willy (2002).

 

Director d’actors i direcció artística de la sèrie infantil Fadapaca guardonada amb el Premi al millor programa infantil de l’Academia de Televisión (2009) i realitzador de diferents spots televisius. També ha signat guions i la direcció artística de videoclips d’artistes com Muchachito Bombo Infierno, Peret, G-5 (Kiko Veneno, Delinqüentes, Tomasito i Muchachito) i ha treballat en la posada en escena de concerts de La Pegatina, Els Catarres, Blaumut i amb Marc Parrot. Compagina la seva feina com a director i dramaturg amb les de speaker i presentador d’events, cantant, escenògraf, il·lustrador, pintor i caricaturista.

 

 

Sobre RHUM

 

Homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti” (1965-2013)

Rhum pretén ser un homenatge a un dels oficis més generosos i entranyables dins de les arts escèniques: fer riure al públic. Un ofici que, entre altres virtuts, té la de voler aportar optimisme, esperança i felicitat a les persones. Petits i grans, tant se val l’edat. Rhum vol ser un espectacle tendre, humà i cínic, per gaudir i per riure. Sense moralina, però deixant una petita porta oberta a la reflexió personal de l’espectador sobre aquest apassionant i meravellós ofici del pallasso, al qual em dedico des dels 18 anys. 

 

Joan Montanyès Martínez “MONTI” 

Encara continuen vigents les notes d’en “Monti” sobre l’espectacle que havia d’estrenar a la Fira de Tàrrega. Es continua dient Rhum perquè conserva l’esperit del muntatge que havia de ser. Hi som els mateixos que hi érem i hem convidat alguns amics i persones properes a acompanyar-nos en aquest viatge, Rhum té vida pròpia, llarg recorregut i voluntat de viatjar. Per això recuperem per a aquest espectacle la companyia que ell va crear. Llarga vida a Monti & Cia! 

 

Martí Torras Mayneris


Entitat


Data de modificació: 29/10/2015 19:40:45