Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:40  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions per la possibilitat de pluges localment molt intenses a partir d'aquesta tarda

  • Episodi de pluja

    Episodi de pluja

7/10/2015

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, es posar el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta.

La previsió alerta d'un episodi d’intenses pluges durant la tarda nit del dimecres 7 i dijous 8 d'octubre, entre les 20 i les 08 h. Les zones que es poden veure més afectades son el Litoral i Prelitoral Central (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i La Selva). En algunes zones es poden superar els 20mm/30 minuts.

 

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania. Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis, terrasses i terrats dels edificis. En soterranis com aparcaments o altres locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.). Recordeu també de retirar tots els elements de terrasses i balcons que puguin ser arrossegats pel vent.
 
Cal evitar especialment aparcar en rieres i altres zones inundables. En aquest sentit un cop comencin les pluges Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.


Data de modificació: 07/10/2015 15:43:16