Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:21  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Jèssica Roca presenta a Montmeló el seu primer llibre ‘Cinc dones de veritat’

  • Jèssica Roca, autora del llibre

    Jèssica Roca, autora del llibre

  • Un moment de la presentació del llibre

    Un moment de la presentació del llibre

1/10/2015

Cinc dones de veritat és el títol del primer llibre de Jèssica Roca, veïna actualment de Sant Antoni de Vilamajor i nascuda a Montmeló. El llibre narra les vivències de cinc dones que han patit malalties greus. Després de la bona acollida del llibre, Jèssica va presentar ahir dimecre 30 de setembre el llibre a la seva localitat natal, davant d'una seixantena de persones que van acudir a la Sala de la Concòrdia.

 

El llibre explica la història punyent i corprenedora de cinc dones –totes elles familiars i conegudes de l’autora– que han desenvolupat malalties que han significat un abans i un després en la seva vida. L’autora juga amb els moments històrics i situa cada història en un context determinat de la història.

Jessica Roca relata la vida de tres germanes i dues amigues. La primera història és una de les més tràgiques, ja que la protagonista, germana de l’autora, no se’n surt d’una malaltia. Tot i això, l’esperit de superació i l’admiració de l’autora cap a aquestes dones és un dels motius que han empès Roca a escriure aquesta novel·la. És el cas de la segona historieta que relata com una altra germana supera la malaltia d’Addison. Aquesta ciclista d’elit veu trencada la seva projecció, però gràcies a la medicació de per vida que s’ha de prendre pot fer vida normal.

“He intentat transmetre moltes emocions i donar-los veu a totes les protagonistes”, explica l’autora. Tot i això, Roca confessa que no ha volgut exagerar el drama ni dotar les històries d’un excés de sentimentalisme.

Un vessament cerebral en un dia quotidià a la feina o un càncer de mama detectat el dia posterior a la Diada de l’Onze de Setembre de 2012, són algunes de les altres històries que Roca relata sovint en primera persona, però sense ser-ne la principal protagonista.
 
El llibre ha estat autoeditat per Amazon.es, ja que cap editorial ha volgut comprar la història. No ha estat un problema per Roca, que gràcies a les xarxes socials s’ha començat a promocionar. “Ara les editorials estan molt malament econòmicament i em van dir que les protagonistes no eren conegudes”, relata l'autora.

Jèsica Roca va comptar amb la inestimable col·laboració del director de "El matí" de Ràdio 4, Ramon Castelló, que va explicar aquelles coses que més li havien cridat l'atenció del llibre: "especialment la claredat i la senzillesa narrativa, així com la força de cadascuna de les històries que s'expliquen". Per la seva banda, l'actriu i amiga Sílvia Molins va llegir 5 fragments de cada un de les històries que narra Cinc dones de Veritat .

Entitat


Data de modificació: 01/10/2015 19:33:17