Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:24  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló, un municipi d'acollida en un país d'acollida

  • Ple extraordinari del 3 de setembre de 2015

    Ple extraordinari del 3 de setembre de 2015

5/9/2015

Després dels fets esdevinguts en les ultimes setmanes a les fronteres europees amb les persones refugiades de Síria i veient la inacció dels diferents governs europeus, els grups polítics que componen el plenari de Montmeló, van decidir incloure una moció d'urgència en el passat ple extraordinari del 3 de setembre per declarar Montmeló poble d'acollida.

 

La moció aprovada per unanimitat expressa la solidaritat amb totes les persones que han d'abandonar les seves llars de manera involuntària a causa d'una guerra. També insta els governs de la Unió Europea i particularment al govern espanyol, a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries dels habitants sirians que estan arribant a Europa.


Per la seva banda, l'Ajuntament de Montmeló es posa a disposició de les institucions competents per cercar i oferir solucions conjuntes al drama humanitari que s'està vivint i, en aquest sentit, Montmeló, com a municipi d'acollida impulsarà tota iniciativa solidària que es vulgui portar a terme.

Finalment, l'Ajuntament s'adhereix a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi, per acollir les persones que fugen dels conflictes armats dels seus països d'origen i demana a la Generalitat que es creï una mesa nacional per a l'acollida de persones refugiades.

Entitat

Informació relacionada


Data de modificació: 09/09/2015 13:37:48