Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:21  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

El conseller Felip Puig i l'alcalde Antoni Guil, van presenciar la Formula Student 2015 al Circuit

  • Visita al box del consellet Puig i de l'alcalde A. Guil

    Visita al box del consellet Puig i de l'alcalde A. Guil

  • Visita al box del consellet Puig i de l'alcalde A. Guil

    Visita al box del consellet Puig i de l'alcalde A. Guil

1/9/2015

Formula Student és una competició organitzada per la STA, Societat de Tècnics d'Automoció, on equips d'estudiants de les millors universitats d'enginyeria de tot el món competeixen en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d'un monoplaça de curses.

Formula Student promou l'excel·lència en les carreres professionals d'enginyeria, sent un laboratori permanent de possibles solucions tecnològiques en el sector de l'automoció alhora que es converteix en una important porta al món professional, ja que abasta tots els aspectes de la indústria automotriu , incloent la investigació, disseny, fabricació, proves, desenvolupament, comercialització, administració i finances. Aquesta competició porta als estudiants fora de les classes i els permet aplicar les teories dels llibres de text a les experiències reals de treball, posant en pràctica tots els coneixements adquirits fins al moment. El treball sota pressió, les despeses de planificació i el control de diversos aspectes que han de ser gestionats per ells, porta als estudiants a un nivell d'excel·lència en la seva educació i en el desenvolupament de noves habilitats, aprenent a gestionar situacions reals ia convertir- en millors enginyers.

Un dels objectius és promoure entre els joves la capacitat de resoldre amb rapidesa els problemes que puguin sorgir durant la competició.

FORMULA STUDENT SPAIN 2015

Els 68 equips participants en el Formula Student 2015 (18 equips d'universitats espanyoles) van instal·lar els seus tallers, del 26 al 30 d'agost, al Circuit de Barcelona - Catalunya a Montmeló, amb el repte de competir en la construcció d'un prototip de monoplaça per ser examinat per un grup internacional d'experts en automoció.

Al llarg d'aquests quatre dies, els equips han estat avaluats en diferents proves teòriques i pràctiques en què els estudiants han demostrat les seves habilitats en gestionar un projecte, com és la construcció d'un monoplaça, la presentació d'un pla de màrqueting o la realització d'una planificació econòmica.

Diumenge 30 d'agost, a les 9 del matí, es va celebrar la prova estrella del Formula Student: la prova de resistència. Els vehicles participants van provar la seva durabilitat corrent simultàniament en grups de fins a tres, convertint-la en la prova més emocionant de la competició. Els monoplaces van passar les últimes verificacions tècniques per poder accedir al slot de sortida mentre que a les grades els assistents i la resta de l'equip donaven suport als pilots que van demostrar, a més de la seva destresa pilotant durant 22 km. el treball realitzat en un any d'esforç i sacrificis.

Durant aquesta prova, a partir de les 12 hores, es va comptar amb l'assistència de Felip Puig, Conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, així com de Francesc González Balmas, President de la Societat de Tècnics (STA), Vicenç Aguilera, President del Circuit i Antoni Guil, alcalde de Montmeló, entre altres. Les autoritats van visitar els estands dels sponsors i alguns boxes dels equips participants, amb els quals van departir impressions sobre els monoplaces construïts i sobre l'experiència viscuda a la Formula Student 2015.


Entitat


Data de modificació: 07/09/2015 12:35:33