Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:08  |  20/09/2021

Data i hora oficial

El temps

Motors a punt per les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez

  • Presentació de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez

    Presentació de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez

  • Presentació de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez

    Presentació de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez

2/9/2015

Divendres arrencarà la 17ª edició de la prova de resistència al Circuit de Barcelona-Catalunya amb 75 equips inscrits i entrada gratuïta per a tots els espectadors.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- Motors a punt per les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez, que avui s’han presentat per a donar a conèixer tots els detalls de la 17ª edició d’aquesta emblemàtica prova de resistència que se celebrarà els dies 4, 5 i 6 de setembre al Circuit de Barcelona-Catalunya amb entrada gratuïta per a tots els espectadors. Enguany es presenta una cursa molt disputada, amb la participació de 75 equips, la inscripció més elevada dels últims 13 anys.

 

L’acte de presentació, que s’ha celebrat a la seu del RACC de Barcelona, ha estat presidit per Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Josep Mateu, president del RACC; Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya; i Antoni Guil, alcalde de Montmeló, amb la presència d’altres autoritats, organitzadors, equips, pilots i personalitats del món del motor.

 

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha mostrat “l’orgull que sentim per una prova com aquesta, per la seva consolidació, per la seva projecció internacional i per la seva contribució a la projecció del nostre país, que conjuguen equilibris i pactes dels quals en fem una gran virtut. Som un país amb una forta vocació esportiva i també amb una dedicació i implantació industrial molt important. La conjugació de l’esport i l’afició amb la indústria i la feina fa que el sector de l’automoció, de la moto i de la mobilitat sigui un àmbit de creació de llocs de treball i de riquesa”.

 

El president del RACC, Josep Mateu, ha recordat que “el Circuit va agafar el relleu de Montjuïc, conegut per les seves curses de resistència, i va voler recuperar la tradició d’aquest tipus de proves i el seu ambient”, rememorant també la figura de Fermí Vélez, “un pilot especial i sensacional, pel que és un gran honor que ell doni nom a aquesta cursa”. 

 

Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha explicat que “amb la inscripció de la cursa al calendari FIA hem fet un salt qualitatiu molt important. Els 75 equips ens donen una posició internacional molt rellevant i hem anat millorant any rere any amb Creventic. Tenim una dimensió internacional que ens proporciona un gran orgull i tenim una cursa que agrada a tothom, amb un ambient simpàtic i agraït. A nivell d’espectacle promet moltíssim”.

 

L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, ha volgut destacar la polivalència del Circuit i el caràcter internacional de la instal·lació. “La pluralitat de les curses i activitats que se celebren fan del Circuit una instal·lació viva pel territori. S’està empenyent perquè sigui el referent del país al món del motor i de l’esport a nivell mundial”.

 

També ha intervingut a l’acte Ivo Breukers, representant de Creventic, que ha volgut agrair la col·laboració del Circuit de Barcelona-Catalunya, així com ha manifestat que “la de Barcelona és una de les curses més populars del calendari”.

 

Alguns dels seus protagonistes tampoc han volgut faltar a aquest preludi de les 24H de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez. La parella de pilots formada per la Laia Sanz i el Francesc Gutiérrez enguany tornarà a participar a la cursa sense cap més company. Per la Laia Sanz, “no és fàcil millorar el que vam fer l’any passat, però ho intentarem. L’objectiu ha de ser superar el resultat que vam aconseguir”, una 12a posició a la general i victòria a la categoria A3T. Per la seva part, el Francesc Gutiérrez, que ha participat en totes les edicions de la prova, ha assegurat que “les 24 Hores és la meva cursa, la més important. Hi ha una qualitat i quantitat de vehicles d’equips i de pilots excepcional. Només el fet de poder estar aquí i participar és molt important. Estan consolidadíssimes i formen part del grup de curses de 24 Hores a nivell mundial”.  

 

Isaac Tutumlu serà un altre dels catalans que prendran part a les 24 Hores aquest cap de setmana, però en el seu cas enrolat a un equip alemany, el Leiper Motorsport. “Córrer a casa amb aquesta organització, que combina equips professionals amb amateurs, fa una gràcia especial. És molt maco participar en aquesta cursa envoltat d’amics i coneguts”, ha explicat el pilot.

 

Entrada gratuïta i accés lliure al pàdoc

Les 24H de Barcelona- Trofeu Fermí Vélez començaran el proper divendres amb els entrenaments lliures, qualificatius i nocturns. L’emblemàtica cursa de resistència es disputarà sobre el traçat FIA de 4.655m i arrencarà amb sortida llançada a les 12:00h del dissabte. En les hores prèvies a la cursa, de 10:30 a 11:00h, se celebrarà una visita al pit-lane per a tots els espectadors. L’entrada és gratuïta per aficionats, Abonats Socis i Oficials del Circuit durant tot el cap de setmana, així com també l’accés al pàdoc.

 

Es podrà entrar al Circuit de Barcelona-Catalunya a partir de les 10:00h de dissabte per l’Accés Principal (Àrea Oest), ja sigui a peu o en vehicle particular. L’estacionament dels vehicles s’efectuarà al pàrquing A i als pàrquings interiors In2, In3 i In4. Els espectadors podran seguir tota l’activitat des de les Tribunes Principal, I, H i G. També s’ha habilitat una zona de càmping gratuït, situat al bosquet de la Tribuna G, a l’àrea de pícnic.

 

Més informació: www.circuitcat.comData de modificació: 03/09/2015 08:51:47