Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

19:40  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

El Rentat de mans és un element clau en la Seguretat Alimentària

 • El Rentat de mans és un element clau en la Seguretat Alimentària

  El Rentat de mans és un element clau en la Seguretat Alimentària

29/8/2015

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, al costat d'altres organismes sanitaris nacionals i internacionals, ha llançat una campanya sobre la importància general de la neteja de les mans, com a mesura preventiva per evitar el contagi de malalties.

 

Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts sense haver fet una higiene prèvia.

 

L’acció per evitar que les mans actuïn com a vector sobre la qual hi ha més proves científiques, i que es recomana amb més freqüència, és la fricció de les mans amb preparats alcohòlics abans i després del contacte directe amb els pacients. Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com els Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) concedeixen a aquesta acció un grau d’evidència científica màxim (IA).


En aquesta ocasió el missatge preventiu es dóna des de l'àmbit sanitari amb una sèrie de consells molt bàsics per abans d'entrar en contacte directe amb qualsevol aliment. La campanya ensenya quan i com s'han de rentar les mans com a element clau en la seguretat alimentària. La campanya es realitza conjuntament amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

 

Des del departament de Salut Pública i Consum, l'Ajuntament de Montmeló es vol fer ressò d'aquesta campanya informativa pel seu valor preventiu sobre la ciutadania.


Entitat
 • CAP (CENTRE D'ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA MONTMELÓ)
 • Nom comercial:

  CAP (Centre d’Assistència Primària Montmeló)

  Adreça:

  Plaça Ernest Lluch, s/n

  Codi postal:

  08160

  Població:

  Montmeló

  Telèfon:

  93 544 44 40 | Citacions: 93 326 89 01

  Horari:

  De dilluns a divendres: de 08:00 a 20:00 h

  - Atenció continuada: de dilluns a divendres de 21:00 a 00:00
  - Dissabtes, diumenges i festius: de 09:00 a 14:00 i de 16:00 a 21:00


Informació relacionada


Data de modificació: 02/09/2015 11:03:39