Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:56  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

El BarcelonaRX presenta el disseny del circuit de Ral·licross

  • Obres per a la realització del circuit de Ral·licross

    Obres per a la realització del circuit de Ral·licross

31/7/2015

El traçat de la prova del Ral·licross, que se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya els dies 19 i 20 de setembre, es va presentar aquest cap de setmana durant la prèvia del Gran Premi de Fórmula 1 d’Hongria de TV3.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Campionat del Món FIA de Ral·licross arriba per primera vegada a Barcelona. El Mundial del motorsport amb més creixement celebrarà la desena prova de la temporada 2015 a l’emblemàtic Circuit de Barcelona-Catalunya, en un traçat que el passat cap de setmana va presentar TV3 durant la prèvia del Gran Premi de Fórmula 1 d’Hongria.

 

Velocitat, espectacle i emoció

El traçat del BarcelonaRX, que estarà ubicat a la zona de l’estadi del Circuit de Barcelona-Catalunya, girarà en el sentit contrari al de agulles del rellotge i tindrà una distància de 1.133,22 metres lineals, dels quals 684,31 seran d’asfalt i 448,91 de terra. La longitud de la Joker Lap serà de 151,12ml.

 

Els Supercar, de 600cv de potència i que es posen de 0-100km/h en 1,9 segons, prendran la sortida des de l’últim revolt del Circuit que completen habitualment en MotoGP, amb un desnivell del 4%. El traçat compta amb 9 revolts, 6 d’esquerres i 3 de dretes. Serà un traçat ràpid que garanteix que tant els pilots com els aficionats gaudeixin de totes des curses que s’hi disputin.

 

Entre els revolts 7 i 8, al davant de la Tribuna G de l’estadi, es realitzarà un salt, fet que assegura l’espectacle. A més a més, l’emoció estarà viva fins al darrer moment, ja que la Joker Lap, que és un tram afegit que tots els pilots han de completar una vegada en cada mànega, es troba just abans de la línia de meta.

 

En nom del Circuit de Barcelona-Catalunya, Aman Barfull ha confirmat que “el traçat ha estat consensuat per la FIA, IMG, el Circuit de Barcelona-Catalunya i el BarcelonaRX, complint els requisits indispensables”. A més, s’ha tingut en compte la conservació del Circuit i “es rodarà en sentit contrari a l’habitual per tal de no castigar les parts delicades del Circuit”. Per últim, i amb l’objectiu d’aconseguir que el públic s’ho passi d’allò més bé, “serà un traçat ràpid, amb dos revolts molt lents per a fomentar l’espectacle”.

 

La construcció ja està en marxa

La setmana passada va començar la construcció del circuit i ja s’ha completat la primera fase. Al llarg dels propers dies les màquines seguiran treballant per tal de que a principis d’agost el circuit de Ral·licross estigui ja complet. A finals d’agost es farà un dia de proves per testar el traçat amb alguns Supercar del Campionat del Món.

 

El Campionat de Catalunya de Car Cross, també estarà al Circuit de Barcelona-Catalunya

Aquesta mateixa setmana s’ha confirmat que durant el cap de setmana del BarcelonaRX, el 19 i 20 de setembre, també se celebrarà una prova puntuable per al Campionat de Catalunya de Car Cross. Vint pilots participaran en aquesta competició que farà vibrar a tots els aficionats.

 

Podeu veure el disseny del traçat del Ral·licross en els següents enllaços:

Català: https://youtu.be/QYOXH1TkpPE

Castellà: https://youtu.be/SNwCYGjYWwk

Anglès: https://youtu.be/pDZHLLdhg8o


Entitat


Data de modificació: 05/08/2015 13:21:20