Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:29  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

Els treballadors de Valeo reben el suport institucional de la comarca i l'àrea metropolitana

  • Els treballadors de Valeo reben el suport institucional de la comarca i l'àrea metropolitana

    Els treballadors de Valeo reben el suport institucional de la comarca i l'àrea metropolitana

30/7/2015

L’alcalde de Martorelles ha llegit un manifest conjunt de suport als treballadors que es portarà als plens dels ajuntaments avui representats en forma de moció.

 

Aquest dijous 30 de juliol a la planta de Valeo Climatización de Martorelles s’ha dut a terme un acte institucional de suport a la plantilla de treballadors en el qual han participat diferents càrrecs públics que s’han concentrat a les portes de l’empresa i han fet declaracions als mitjans per manifestar el seu rebuig a la mesura anunciada per la multinacional.

 

Es tracta de càrrecs públics de diferents ajuntaments, forces polítiques i organitzacions sindicals que han mostrat la transversalitat d’aquesta demanda. El president del comitè d’empres de Valeo, Manuel Zamora, ha iniciat els parlaments agraïnt als representants polítics el seu suport i deixant clara la voluntat dels treballadors de continuar lluitant per evitar el tancament de la planta: ““Si veuen que hi ha un front comú, no ho aconseguiran. Valeo no es tanca” ha declarat.

 

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, ha llegit la carta de suport a l’acte que l’Ajuntament de Barcelona ha fet arribar al consistori en el que es reiterava el seu suport amb la vaga convocada pels treballadors i en la que feia constar els eu compromís per la reindustrialització de Barcelona “que no acaba en els límits municipals sinó que s’estè a tota l’àrea metropolitana”.

 

Tot seguit, Candela ha llegit el manifest conjunt elaborat per aquesta mobilització i ha avançat que aquest manifest es convertirà en moció per portar als plens dels diferents ajuntaments allà representats: “Nosaltres portarem la moció al proper ple del mes de setembre” ha assegurat.

 

Una de les representants polítiques que ha assistit a l’acte ha estat la vicepresidenta del Parlament de Catalunya i membre d’Esquerra, Anna Simó, que ha demanat al Govern de la Generalitat que “fiscalitzi tot aquest procés i doni suport als treballadors en tot allò que necessitin”. A més a més, Simó ha recordat que la planta té un índex de productivitat altíssim i que “no hi ha cap raó objectiva perquè es tanqui”, ha declarat la republicana que ha anunciat que en les properes hores es posaria en contacte amb els eurodiputats d’Esquerra Ernest Maragall i Josep Maria Terricabras per tal que ho facin arribar al Parlament Europeu.

 

En aquest acte han participat Marc Candela, alcalde de Martorelles; Joan Marc Flores, primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Treball i Esports de l’Ajuntament de Martorelles; Mireia Dionisio, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet; Raúl Broto, sisè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet; Antoni Guil, alcalde de Montmeló; José Antonio Montero, alcalde de Montornès; Sergi Mingote, alcalde de Parets ;Jordi Terrades, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Granollers i diputat al Parlament pel PSC; Miquel Ortiz, primer tinent  d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda; Emilia Briones, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat; Fran Sánchez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt; David Ricard, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Joan Coscubiela, parlamentari d’ICV-EUiA al Congrés dels Diputats; Román Ruiz, parlamentari del PSC al Congrés dels Diputats, i Anna Simó, vicepresidenta del Parlament i membre d'ERC.

 

També hi ha participat una representació dels òrgans de direcció de CCOO de Catalunya, encapçalats pel secretari general, Joan Carles Gallego; de CCOO d’Indústria, encapçalats pels secretaris generals estatal, Agustín Martín, i de Catalunya, Javier Pacheco, i de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, encapçalats pel secretari general, Gonzalo Plata.

 

 

MANIFEST DE SUPORT A L’ACTIVITAT INDUSTRIAL A LA PLANTA DE VALEO – MARTORELLES

 

La multinacional francesa ha presentat un pla pel trasllat de l’activitat industrial de la planta de Martorelles a Saragossa, que afecta a la totalitat de la plantilla i que a partir de l’1 de Gener del 2016 deixa la planta catalana sense activitat.

 

Des de l’any 2009 la planta de Valeo Martorelles ha patit diversos Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, fent que la plantilla hagi passat de 422 persones a 257 actuals. I al Juliol del 2014 es va arribar a un acord amb la direcció que garantia la producció fins al 2019 amb possibilitats d’arribar al 2024.

 

Entenem que no estem davant d’una mesura de caràcter econòmic ja que al cost final del producte fet a la planta catalana només el 10% és relatiu al personal de producció i incloent tècnics i direcció el 22,5%. Que el 70% del cost és imputable al propi grup que és qui fixa el preu de la matèria primera més el tant per cent que descompta la matriu.

 

Ni tampoc davant una necessitat logística ja que la gran majoria de la producció és comprada per clients situats a Catalunya (NISSAN 18%, VW-SEAT 54%) i la resta es distribueix en PSA 6%, recanvis 13%, injecció 3%, d’altres 6%.

 

La situació de Valeo – Martorelles és una mostra més del greu empitjorament de les condicions laborals, i de vida, degut a la nefasta reforma laboral, ja que amb l’anterior marc legislatiu aquesta mesura no hagués estat possible.

 

La situació de Valeo – Martorelles sembla una obsessió per part de la direcció de Valeo a l’estat espanyol que tal i com s’ha manifestat públicament i reiteradament no vol la continuïtat de la planta catalana. Tot això quan la matriu anuncia que al primer semestre del 2015 ha augmentat els beneficis en un 34%.

 

NO PODEM PERMETRE-HO I PER AIXÒ DEMANEM:

 

1. Que la direcció de Valeo que garanteixi la continuïtat de la planta martorellessenca amb un pla industrial de recorregut negociat amb la representació dels treballadors/es.

 

2. Que el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi a favor de la planta martorellessenca i faciliti el diàleg entre les parts.

 

3. Que la Presidència de la Generalitat de Catalunya que intercedeixi davant la matriu francesa.

 

4. Que els parlamentaris europeus catalans realitzin accions per protegir la producció a Valeo - Martorelles

 

 

En defensa de l’activitat a la planta i el manteniment dels llocs de treball. En defensa de la indústria catalana.

 

Volem viure i treballar a Catalunya!

 

 

Llistat de municipis afectats per la mesura a la planta martorellessenca:

Badalona 8 persones

Barcelona 29 persones

Caldes d Montbui 2 persones

Canovelles 1 persona

Castellar del Vallès 1 persona

Castellbisbal 1 persona

Cerdanyola 2 persones

Cervelló 2 persones

Cornellà del Llobregat 9 persones

El Prat del Llobregat 3 persones

Granollers 2 persones

Hospitalet del Llobregat 3 persones

La garriga 1 persona

La Llagosta 4 persones

La Roca del Vallès 2 persones

L’Ametlla del Vallès 3 persones

Lliçà de Munt 6 persones

Lliçà de Vall 1 persona

Llinars del Vallès 1persona

Martorell 1 persona

Martorelles 8 persones

Molins de Rei 1 persona

Mollet del Vallès 36 persones

Montcada i Reixac 8 persones

Montgat 1 persona

Montmeló 7 persones

Montornès del Vallès 10 persones

Parets del Vallès 9 persones

Pineda de Mar 1 persona

Polinyà 2 persones

Premià de Mar 1 persona

Ripollet 5 persones

Sant Fost de Campsentelles 2 persones

Sabadell 7 persones

Sant Adrià del Besós 2 persones

Sant Boi del Llobregat 6 persones

Sant Feliu de Codines 1 persona

Sant Feliu del Llobregat 1 persona

Sant Quirze del Vallès 1 persona

Sant Vicens dels Horts 1 persona

Santa Coloma de Cervelló 1 persona

Santa Coloma de Farners 1 persona

Santa Coloma de Gramanet 10 persones

Santa Perpètua de Mogoda 8 persones

Sitges 1 persona

Tiana 1 persona

Viladecans 3 persones

Terrassa 3 persones

Vallgorguina 1 personaData de modificació: 30/07/2015 15:11:21