Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:16  |  21/09/2020

Data i hora oficial

El temps

Espectaculars curses del Campionat Mediterrani de Velocitat al Circuit

  • Campionat Mediterrani de Velocitat al Circuit

    Campionat Mediterrani de Velocitat al Circuit

  • Campionat Mediterrani de Velocitat al Circuit

    Campionat Mediterrani de Velocitat al Circuit

19/7/2015

El motociclisme de base s’ha donat cita al Circuit de Barcelona-Catalunya en una intensa jornada que ha celebrat un total de vuit mànigues.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Campionat Mediterrani de Velocitat ha disputat avui al Circuit de Barcelona-Catalunya la cinquena prova de la temporada. El motociclisme de base s’ha donat cita al traçat català amb curses de la Copa Rieju RS3/MIR/Moto4/Pre-Moto3/Pre 125, l’Open 600/Junior Series 650/Open 1000 i la Copa Honda CBR 250R, a més de la Copa BMW S1000RR, amb pilots més experimentats. També s’ha celebrat la tercera cita del Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques, pel què en total han estat vuit les curses que ha albergat el Circuit de Barcelona-Catalunya en una intensa jornada motociclista.

 

Copa Rieju/MIR/Moto4/Pre-Moto3/Pre125

Les curses que han obert i han tancat el programa de competició del Campionat Mediterrani de Velocitat han estat les que aglutinaven les categories de la Copa Rieju RS3, MIR, Moto4, Pre-Moto3 i Pre125, que han deixat emocionants lluites a la pista del Circuit. La primera cursa ha tingut com a guanyadors als mateixos polemans: Alex Pérez a Pre-Moto3, i primer classificat absolut, Fau Cañero a MIR, Marcos Ruda a Moto4 i Paula Guixeras a la Copa Rieju RS3. En la segona, pràcticament han estat els mateixos pilots els vencedors, menys en el cas de la categoria Pre-Moto3, doncs ha estat Clement Rouge qui s’ha imposat, essent també el guanyador absolut d’aquesta segona màniga.

 

Copa Honda CBR 250R

Joan Uviña s’ha imposat a la cita de la Copa Honda CBR al Circuit amb clara autoritat. Pel matí signava el temps de la pole position i per la tarda guanyava les dues mànigues que s’han celebrat de la sèrie. En les dues curses ha vençut amb comoditat sense veure perillar en cap moment les victòries. A la primera cursa, Guillermo Hernández i Felix Periane completaven el podi, mentre que a la segona cursa Guillem Erill es classificava en segona posició i Felix Periane repetia tercer lloc, imposant-se sobre un grup de sis pilots que han estat lluitant per les posicions de podi fins al final.

 

Open 600, Junior Series 650 i Open 1000

Ajustat final ha tingut la cursa que concentrava les categories Open 600, Junior Series 650 i Open 1000. Alex Rubio (Yamaha), autor de la pole position, i Marc Creu (Kawasaki) protagonitzaven un bonic duel durant el transcurs de la cursa, que es resolia després d’11 voltes a favor de Creu. Oscar Checa (Yamaha) completava el podi de la categoria Open 1000 i tancava el top 3 de la classificació scratx. Alexis González (Kawasaki) s’adjudicava la victòria de l’Open 600, mentre que Said Dahan (Honda) s’imposava a les Junior Series 650. Menció especial es mereix Noelia Chaves (Honda), primera classificada en l’apartat Fèmines de l’Open 600, que just el cap de setmana passat també competia al Circuit amb motiu de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme.

 

Copa BMW S1000RR

La cursa de la Copa BMW S1000RR no ha estat exempta de sorpreses. El poleman Asier Gómez perdia moltes posicions a la sortida, mentre que Roberto Blázquez, cinquè a la graella, es feia amb el liderat des de la primera volta. Asier iniciava una remuntada espectacular fins que a la sisena volta patia una caiguda, mateix gir en què el líder Blázquez també queia. David Vigueras aprofitava l’ocasió per col·locar-se primer i, unes voltes més tard, creuar la línia de meta com a guanyador absolut i de la categoria Superbike, acompanyat al podi pels pilots Rui Marto i Eduardo Salvador. En la categoria Superstock, César Javier Tomé es feia amb la victòria, amb Borja Gómez i Nuno Gonçalves en segon i tercer lloc, respectivament.

 

Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques

Els pilots més veterans també han tingut un destacat paper avui al Circuit de Barcelona-Catalunya amb el Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques de la Federació Catalana de Motociclisme. La nombrosa inscripció, amb més d’una cinquantena de motocicletes d’entre 1945 i 1989, ha obligat a celebrar dues mànigues per a les diferents categories que prenen part al certamen.

 

La primera de les curses aplegava les categories B, C, D, F, FII i 2T. Oscar Morais (Aprilia 250) ha estat el gran dominador quan, després de marcar el temps que li atorgava la pole, es feia amb la victòria absoluta i de la categoria 2T amb un avantatge de 48,156 segons sobre el següent classificat, Josep Ferrer (Yamaha TZ 350), alhora vencedor de la categoria D. Jose Javier Carcel (Ducati) a l’FII, Joan Fabregat (AJR Bultaco) a la C i Juan Canton (Montesa Impala 250) a la B, han vençut en les seves respectives categories.

 

La segona màniga disputada del Trofeu Català de Velocitat de Clàssiques portava a la pista les categories Clàssic 80, Moto Clàssic, RD i FI. Manuel Segarra (Guzzi VSR 1150), competint a la categoria Clàssic 80, ha estat el primer pilot que ha creuat la línia de meta, després de rodar al capdavant en solitari durant tota la cursa. Alejandro José Cantalejo (Suzuki) i Roberto Ijalba (Honda Bol d’Or 900) han estat els primers classificats a la categoria FI, el primer per la Federació Castella la Manxa, i el segon pel Campionat del Nord. Llibert Esteve (Suzuki GSX 750R) a Moto Clàssic i Juan Carlos Alzuri (Yamaha RD 350) a RD, s’han adjudicat la resta de categories.

 

La intensa jornada de curses del Campionat Mediterrani de Velocitat ha culminat amb unes voltes al traçat per part dels pilots de la Copa Catalana de Promovelocitat, amb nensd’entre 6 i 13 anys que s’estan iniciant al món del motociclisme.


Entitat


Data de modificació: 23/07/2015 12:35:00