Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:58  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

La PAH de Montmeló omple de "solidaritat" la Sala Polivalent

  • Concert solidari de la PAH

    Concert solidari de la PAH

16/5/2015

The Xonxes i Dídac van ser els artistes solidaris que van intervenir en el Concert que organitzava la PAH de Montmeló. Però els principals protagonistes del concert van ser els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Aquesta entitat social es va veure benefciada per les 270 entrades venudes per a aquest concert i que ajudaran directament a mantenir l'associació i les activitats que realitzen d'ajuda i en contra dels desnonaments.

 

Sobre la PAH Montmeló

La PAH és una associació sense ànim de lucre i apartidista que agrupa persones amb dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d'execució, és un exemple de solidaritat i de voluntariat.

 

Segur que quan es van plantejar la formació d'aquesta Plataforma per a lluitar pel dret a l'habitatge digne, contra els desnonaments i els deutes hipotecaris de per vida, no eren conscients de la feina que tindrien.Al principi, vam ser afectats, simpatitzants i activistes del 15M els que formaren la PAH, però a poc a poc es van unir afectats que per falta d'informació, sentiments de culpa, la crisi, etc., van passar de ser víctimes a activistes. Per a tots ells, la PAH no ha estat només una eina útil, sinó un instrument per recuperar l'autoestima. Amb la solidaritat per bandera, entre tots es va formar l'arma més valuosa que tenien per lluitar contra aquesta injusta situació: la unitat, representada en la frase: "SÍ ES POT!"

 

Amb la creació de la PAH es constatava que el marc legal actual està dissenyat per garantir que els bancs cobrin els deutes, mentre que deixa desprotegides  les famílies que per motius com l'atur o la pujada de les quotes no poden fer front als pagaments.

 

Així va ser com al juliol de 2012 la PAH va començar a caminar. Al principi l'afluència de famílies afectades va ser molt escassa. Després, els consensos amb l'Ajuntament van anar fent que cada vegada tinguessin més ressò.

 

La PAH ja ha atès 95 casos (de Montmeló i de rodalies) i més de 200 persones afectades per les hipoteques. S'han fet reclamacions i negociacions i s'han aconseguit devolucions de diners, renegociació de deutes a quotes més baixes.

 

Els components de la PAH Montmeló se senten satisfets pels resultats obtinguts: desnonaments aturats, dacions, dacions amb lloguer, refinançaments, a més de l'assessorament a famílies que volen comprar un habitatge i el suport a la plataforma d'altres poblacions. Fruit de tot això, el 18 de març, la PAH de Montmeló va obtenir el premi Vallès Visió 2014.

 

Tot i obtenir un balanç molt positiu, encara hi ha molt per fer. La PAH valora la llei aprovada pel PP d'injusta i il·legal, ja que vulnera els drets universals a un habitatge digne, retarda el problema dels desnonaments, s'oblida dels deutes de per vida i no soluciona la gran emergència en què ens trobem. Malgrat això, amb les sentències del TJUE arriba un raig d'esperança i nou material per paralitzar desnonaments.

 

La pitjor situació personal que es pot donar és la pèrdua de la feina, acompanyada de la pèrdua de l'habitatge. Situació que pateixen moltes famílies com a conseqüència de la crisi econòmica i de l'increment de l'atur. L'habitatge és un dret bàsic i davant la vulneració d'aquest dret, La PAH continua treballant per tal de canviar aquesta situació.

 

Tots aquests punts es justifiquen en la preocupant situació de desemparament en què es troben moltes famílies asfixiades per la situació laboral i unes hipoteques desmesurades, per un problema que ha esclatat a la cara dels més febles i no en la dels responsables, que a més estan sent ajudats amb rescats pagats amb diners dels ciutadans.

 

Davant la socialització de les pèrdues i la privatització dels beneficis, la PAH de Montmeló continua assessorant els veïns que ho necessiten.

 

SI ES POT!, JUNTS HO ACONSEGUIREM.

PAH de Montmeló


Entitat


Data de modificació: 22/05/2015 18:55:40