Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:06  |  27/10/2020

Data i hora oficial

El temps

Nit i dia Internacional dels Museus 2015

 • Nit dels Museus 2018

  Nit dels Museus 2018

 • Conferència "El vi a l'antiga Roma"

  Conferència "El vi a l'antiga Roma"

14/5/2015

El dissabte 16 de maig el Museu de Montmeló celebrarà la Nit dels Museus amb diverses activitats que enguany giraran a l'entorn del lema "El vi a l'antiga Roma". La nit començarà a les 7 del vespre amb una conferència que el Dr. Josep Guitart, el Dr. César Carreras i la Dra. Esther Rodrigo impartiran al punt d'informació de Mons Observans i que estarà centrada en els vins i olis que fa més de 2.000 anys es consumien en aquest assentament, entre els quals en destaquen alguns procedents d'indrets tan allunyats com l'illa de Rodes, Itàlia o el Nord d'Àfrica.

 

A continuació, el Dr. Joan Gómez oferirà una xerrada degustació intitulada "Vins de pedra, ahir i avui" en la qual presentarà vins elaborats seguint tècniques contemporànies que evocaran els que es consumien a l'època romana. Finalment, per cloure la nit, se celebrarà un sopar romà teatralitzat al restaurant Can Major de Montmeló amb plats inspirats en el receptari d'Apici, un cuiner de l'antiga Roma imperial.

El diumenge 17 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, s'oferiran visites teatralitzades a l'assentament romà de Mons Observans. També s'obrirà l'aula d'arqueologia, en la qual els nens i nenes d'entre 3 i 12 anys podran participar en el taller "Vols fer d'arqueòleg?". Com a novetat d'aquest any durant tot el matí es durà a terme un taller de rellotges solars en el qual cada participant construïrà el seu propi rellotge de sol i es farà un ràpid repàs als diferents sistemes que els romans usaven per mesurar el temps. Si el dia és assolellat fins i tot podrem comprovar la precisió dels rellotges i "posar-los a l'hora".

Per complementar aquestes activitats, durant tot el cap de setmana s'organitzaran al museu visites guiades a l'exposició "Les pintures murals romanes de primer estil pompeià de l'assentament romà de CanTacó – Turó d'en Roina". L'horari de les visites és d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h el disssabte i d'11 h a 14 h el diumenge.

 

Totes les activitats són gratuïtes excepte el sopar. La inscripció es pot fer a través de la web www.monsobservans.cat o bé trucant al Museu de Montmeló (93 572 11 66) o bé a l'Ajuntament de Montmeló (93 572 00 00). Us hi esperem!

Vídeo Nit i Dia Internacional dels Museus a Montmeló


Entitat
 • MUSEU MUNICIPAL DE MONTMELÓ
 • Adreça:

  Pl. Joan Miró, s/n

  Telèfon:

  93 572 11 66


Informació relacionada


Data de modificació: 14/05/2015 20:16:49