Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:05  |  22/09/2020

Data i hora oficial

El temps

La setena edició de la Picada omple de gent i d’emocions el Pavelló de Montmeló

  • La Picada 2015: foto conjunta de les tres colles participants

    La Picada 2015: foto conjunta de les tres colles participants

  • La Picada 2015: la colla de l'Ametlla, participant per primera vegada

    La Picada 2015: la colla de l'Ametlla, participant per primera vegada

  • La Picada 2015: ball conjunt de les tres colles

    La Picada 2015: ball conjunt de les tres colles

20/4/2015

Les colles de Montmeló, l'Ametlla i Parets animen la Picada.

Parets va guanyar en Peça Lliure; l’Ametlla, en Gitanes, i Montmeló, en Xotis.

 

Prop d’un centenar de balladors de les colles de gitanes de Montmeló, l’Ametlla i Parets van ser els protagonistes aquests dissabte de la Picada, que arribava a la setena edició. La ballada va ser seguida i animada per més de 500 espectadors que van omplir el pavelló de Montmeló. L’èxit de la Picada explica el bon moment que viu aquesta dansa tan arrelada a la comarca. Que la Picada ha estat un revulsiu per a les colles de gitanes implicades ja ha quedat demostrat al llarg dels seus primers set anys d’història. Però veient l’ambient que es respirava al Pavelló Municipal de Montmeló dissabte a la tarda amb motiu de la setena edició d’aquesta ballada-competició, no seria agosarat afirmar que la revolució gitanera ha calat també entre el públic, que ha vist com una de les danses tradicionals més arrelades a la comarca es renovava amb nous passos plens de dinamisme i al so d’una música que ha traspassat les fronteres de l’univers gitaner. Per això, no és estrany que al llarg de les prop de dues hores que va durar la Picada, els més de 500 espectadors no van parar d’animar –fins i tot mostrant alguna pancarta–, d’aplaudir i de cridar per mostrar el seu suport al centenar de balladors de les colles de Montmeló, de l’Ametlla i de Parets, protagonistes de la Picada d’enguany.

 

Aquesta complicitat entre uns i altres va arribar al seu punt culminant al final de la ballada, quan el públic va reclamar a crits un bis de la peça d’Antònia Font, Wa yeah! en l’adaptació dels Laietans, que les tres colles van ballar plegades per primera vegada com a mostra de l’esperit de companyonia que caracteritza la Picada i que es vol convertir en la seva cançó.

 

Abans de ballar aquesta peça conjunta, però, cada colla va presentar les seves danses, amb la música en directe del grup La Coixinera, que anaven des de la contradansa, la polca, la jota, la catxutxa o el xotis fins a les peces lliures, que van ballar al so de la música de temes com La Revolta de La Coixinera, L’Empordà en versió de Carles Belda i el Conjunt Badabadoc, o Stella Splendens, en versió de la Dharma.

 

La peça lliure era precisament un dels tres premis establerts aquest any i que es va emportar la colla de Parets amb la polca La Perduda, amb una coreografia molt vistosa. L’Ametlla es va quedar amb el Premi Gitanes per la polca L’Engrescadora i la Jota, mentre que els amfitrions van guanyar el Premi Xotis, una peça obligatòria per a les tres colles en què, amb una part muda, les castanyoles i els picarols prenen tot el protagonisme i capten l’atenció del públic, que segueix els passos en un silenci total per acabar esclatant amb forts aplaudiments.

 

Al final, satisfacció tant del públic com dels balladors, que van demostrar un cop més les seves ganes de gitanes i que ja van ser citats per a la propera Picada, d’aquí a un any a Parets del Vallès.

 

Font: el9Nou

 

 Data de modificació: 23/04/2015 18:49:31