Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:37  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Diumenge 19 d'abril es commemora el Dia del Municipi

  • 19 d'abril, Dia del Municipi

    19 d'abril, Dia del Municipi

19/4/2015

Un any més, com cada 19 d'abril, es commemora el Dia del Municipi. Una jornada per reivindicar el paper dels ens locals i, sobretot, dels ajuntaments com a administració més propera al ciutadà. L'ACM i l'FMC han elaborat conjuntament un manifest per recordar el paper vertebrador i cohesionador del municipalisme, al qual s'ha sumat l'Ajuntament de Montmeló:

 

DECLARACIÓ DEL DIA DEL MUNICIPI 2015

 

Aquest 19 d’abril de 2015, Dia del Municipi, s‘emmarca dins d’un context de dificultat econòmica, a la superació de la qual els ajuntaments contribuïm, complint els objectius d’estabilitat econòmic-financera i dotant de recursos les línies d’acció prioritàries per generar ocupació i mantenir les polítiques socials adreçades a mantenir l’estat del benestar.

 

Reivindiquem així el nostre paper vertebrador, més indispensable i necessari que mai, amb l’objectiu de mantenir la cohesió social als nostres pobles i ciutats. Les alcaldesses i alcaldes i els electes locals de Catalunya, tenim un ferm compromís en la defensa de les polítiques que ajudin al desenvolupament econòmic i social de les nostres comunitats locals i exigim un marc legal a l’alçada del que legítimament aspiren els ciutadans i ciutadanes. Per això, defensarem l’autonomia municipal davant les reformes regressives i centralitzadores i treballarem per dotar als governs locals dels mitjans i instruments polítics necessaris per afrontar una nova etapa en la qual la transparència, la participació i el bon govern segueixin enfortint la democràcia local a Catalunya.

 

Els ajuntaments tenim com a prioritat el benestar dels nostres veïns i veïnes.  Treballem dia rere dia per mantenir els valors democràtics, la convivència, la solidaritat i el progrés dels nostres pobles. Per això, davant de les reformes legals que pretenen minvar aquesta prioritat, els ajuntaments refermem el nostre paper polític com a govern més proper al ciutadà i reclamem les competències necessàries, però especialment els recursos suficients per atendre les necessitats de la nostra ciutadania sense diferenciacions, evitant així la creació de ciutadans de primera i ciutadans de segona. Les veïnes i veïns que es troben en una situació més vulnerable han de poder continuar sentint més a prop que mai el suport dels seus ajuntaments, amb més recursos dels que avui disposen.

 

Ara més que mai, el municipalisme s’ha d’associar al què representa: garantia de cohesió social, respecte a les llibertats i els drets humans, equitat i universalitat en la prestació dels serveis, convivència, desenvolupament i radicalitat democràtica.Data de modificació: 19/04/2015 09:29:46