Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:42  |  21/09/2020

Data i hora oficial

El temps

La setena Picada de Ball de Gitanes estrena format

  • 7a Picada de Ball de Gitanes

    7a Picada de Ball de Gitanes

14/4/2015

La competició d'enguany presentarà novetats importants. D'una banda, hi haurà música en directe en comptes de cançons enregistrades. A més, les tres colles ballaran juntes durant la deliberació del jurat l'adaptació d'una cançó dels Antònia Font que pretén esdevenir la Cançó de la Picada. El canvi més destacat és, però, l'absència del Ball de Gitanes de Martorelles, el lloc del qual ocuparà la colla de l'Ametlla del Vallès.

 
El Pavelló Municipal de Montmeló acollirà el proper 18 d'abril (19 h) la setena edició de la Picada de Ball de Gitanes, coneguda també com la "Champions de les Gitanes". Tal i com van informar els amfitrions de l'any passat, el Ball de Gitanes de Martorelles, l'edició d'enguany canvia el format. D'entrada, els martorellencs abandonen la competició per deixar pas a la colla de Gitanes de l'Ametlla del Vallès. El trio de competidors es completerà amb les colles habituals dels altres anys, la de Parets i la de Montmeló.

Música en directe
Una de les característiques de la Picada és que les tres colles que hi participen ballen cançons que no són tradicionals de la dansa catalana. Enguany, per potenciar aquesta peculiaritat, s'ha creat una peça especial de l'esdeveniment perquè la ballin les tres colles juntes durant la deliberació del jurat. Es tracta de l'adpatació que ha fet el grup Els Laietans d'una canço dels Antònia Font. A més, les peces seran interpretades en directe pel grup de folk La Coixinera, especialitzat en la combinació de melodies tradicionals amb sonoritats i ritmes propers al rock.

Entitat


Data de modificació: 16/04/2015 21:08:58