Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

23:02  |  05/05/2021

Data i hora oficial

El temps

Montmeló s'adhereix a la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes

 • Signatura de la creació de la Xarxa dEscoles Municipals de Persones Adultes

  Signatura de la creació de la Xarxa dEscoles Municipals de Persones Adultes

9/4/2015

El passat 26 de març de 2015, el Ple de l'Ajuntament va formalitzar l'adhesió del nostre municipi a la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes.

La creació d'aquesta xarxa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona i vol reforçar el missatge de que la formació i l'educació al llarg de la vida són les principals estratègies d'èxit en el procés de creació d'una societat cohesionada socialment i amb un bon nivell d'ocupabilitat.

Les escoles de formació d'adults aporten valor a nivell local i generen oportunitats per a les persones. No obstant això, la fragmentació de les actuacions pot acabar restant capacitat de resposta a les accions dels municipis.

És per aquest motiu que s'ha optat per la creació d'una xarxa de centres i serveis que posi en relació les diferents estratègies que permeten a totes les persones formar-se de manera permanent, contribuint així a millorar les seves condicions educatives i oportunitats a la vida.

Com a municipi, els compromisos que adoptem a l'hora d'adherir-nos a aquesta xarxa són els següents:

 • Participar en el desenvolupament del pla de treball de la Xarxa
 • Desenvolupar i participar d'actuacions dissenyades en base als objectius de la Xarxa
 • Participar en els espais d'intercanvi que s'organitzin en el marc de la Xarxa
 • Participar dels sistemes comuns de seguiment i avaluació de les actuacions que desenvolupi la Xarxa


Sobre la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes

La creació d'aquesta xarxa ha seguit el següent cronograma:

 • El 16 d'octubre de 2014 es va convocar als municipis a una trobada en la què es va plantejar la creació d'una xarxa d'escoles d'adults. En aquell moment ja va quedar recollida la nostra voluntat com a municipi de formar-ne part.
 • 24/11/14- XXII Fòrum Local d'Educació: Educació i Orientació al llarg de la vida En el marc del XXII Fòrum, es va constituir la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes.
 • 21/01/15 Primera trobada de la Xarxa d'Escoles Municipals de Persones Adultes per definir el Pla de Treball Es va implementar l'estructura organitzativa de la Xarxa, es va establir el calendari d'actuacions pel 2015 i, finalment, es concretaren les propostes que es desenvoluparan aquest any. En primer lloc, un Grup Impulsor, uns Grups de Treball i finalment les Sessions Plenàries.
 • 25/02/15 - XIV Jornada de bones pràctiques locals en educació. Reptes de l'educació i l'orientació al llarg de la vida - es va presentar el Grup impulsor de la Xarxa EMPA. Es van compartir sis experiències en aquest àmbit.

 

Més informació:compromesosambleducacio.diba.catData de modificació: 09/04/2015 19:06:15