Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:38  |  21/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Ordenança municipal sobre la Tinença i la Protecció d'animals

  • Ordenança municipal sobre la Tinença i la Protecció d'animals

    Ordenança municipal sobre la Tinença i la Protecció d'animals

20/3/2015

Des de fa uns anys s’estan implantant una sèrie de normatives a nivell autonòmic i municipal per tal de garantir la protecció i benestar animal, i des de l’Ajuntament volem seguir avançant en aquest camí. És per aquest motiu que s’ha creat una nova Ordenança Municipal sobre la Tinença i la Protecció d’animals. Amb ella es pretén garantir una tinença responsable dels animals per aconseguir un bon nivell de convivència entre persones i animals, assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, i preservar la salut i la seguretat de les persones i dels animals.

 

Per promoure de manera adequada aquesta ordenança, és necessari que els propietaris d’animals de companyia (gossos, gats i fures) compleixin amb les seves obligacions: els tinguin correctament identificats i censats, els portin lligats de manera adequada per la via pública, recullin les deposicions dels seus animals, el bon ús de les zones d’esbarjo per a gossos, la no alimentació d’animals de carrer, entre molts altres punts que queden regulats a l’Ordenança.

 

La FAADA (Fundació per a l'assessorament i acció en defensa dels animals) duu a terme la campanya “Sóc responsable” amb la que compartim els objectius principals:

 

  • Informar de l’obligació legal d’identificar els animals, amb el microxip i la xapa  corresponents, i registrar-los al cens municipal.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlar la          natalitat evita no només problemes de salut i comportament, sinó que         contribueix a evitar la superpoblació i els abandonaments.
  • Evitar el perill i el patiment al que són sotmesos els animals abandonats.
  • Evitar recollides i acollides d’animals perduts i abandonats ajuda a optimitzar els recursos de l’administració pública i les protectores privades.

 

Hi ha un seguit de centres veterinaris col·laboradors amb aquesta campanya que ofereixen preus reduïts. Podeu obtenir més informació http://es.socresponsable.org/

 

La nova Ordenança sobre la Tinença i Protecció d’animals la podreu trobar a la vostra disposició a la pàgina web un cop hagi estat aprovada inicialment a la sessió plenària prevista per dijous 26 de març.

 

Per a més informació, podeu contactar amb el departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Montmeló: 93 572 00 00.Data de modificació: 20/03/2015 17:21:56