Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

08:41  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Resultats de l'enquesta sobre civisme a Montmeló

 • II Taller de Civisme a Montmeló

  II Taller de Civisme a Montmeló

7/3/2015

Des de principis d'aquest 2015 s'ha estat desenvolupant un procés participatiu que ha tingut diferents objectius:

 • Conèixer el posicionament de la població de Montmeló respecte la situació de la convivència al poble, així com identificar les principals dificultats existents.
 • Fomentar la reflexió de la població sobre quins són els elements que integren la construcció de la convivència en una comunitat.
 • Donar a conèixer l'esborrany del text i recollir possibles esmenes al mateix.
  Promoure la realització de propostes d'actuació per la millorar de la convivència i el civisme en el poble que puguin ser articulades en un Pla d'Acció pel Civisme a desenvolupar conjuntament amb la posada en vigor de la nova normativa.

Aquest procés participatiu ha estat organitzat en diferents espais de caràcter informatiu, divulgatiu, de recollida d'informació i de caràcter deliberatiu. Entre els mateixos cal destacar la distribució entre la població d'un qüestionari per tal de copsar la percepció de la ciutadania.

 

Per una banda, l'enquesta ha estat un mecanisme de difusió del procés participatiu entre la població. En aquest sentit s'ha fet una difusió diversa, emprant des de mecanismes telemàtics, com comunicats a través del web municipal o comunicacions a les entitats a través de correu electrònic, fins a difusió presencial com la realitzada entre els i les alumnes de IES, i també la distribució en els principals equipaments i serveis d'atenció a la ciutadania.

L'enquesta s'ha plantejat com un espai que facilités la participació de persones que no puguin/vulguin participar en els espais presencials, esdevenint un espai alternatiu i complementari de participació ciutadana en el procés.


En darrer terme, l'enquesta com a instrument de recollida d'informació s'ha plantejat per conèixer de manera indicativa el posicionament de la població en relació a diferents aspectes vinculats a la convivència i el civisme, així com per identificar hàbits i comportaments que seria convenient ordenar.

 

Ara us presentem el document que recull els resultats obtinguts mitjançant aquest mecanisme de participació directa posat a l'abast dels ciutadans i ciutadanes de Montmeló i que està estructurat en diferents blocs:

 • Presentació dels aspectes metodològics de l'enquesta
  Presentació del perfil de les persones que han donat resposta al qüestionari
  Presentació dels resultats de l'enquesta i idees clau a destacar

De manera paral·lela, l'Ajuntament ha estat elaborant un primer document de l'Ordenança de civisme i convivència de Montmeló, on es fomenta un clima de convivència, respecte mutu, solidaritat i tolerància entre totes les persones que viuen al poble. Aquest document està a disposició de la ciutadania per tal de fer aportacions, comentaris, suggeriments i valoracions, fins el dia 20 de març.

 

Si esteu interessats a consultar l'ordenança, cal que envieu un correu sol·licitant-la a civisme@montmelo.cat

 

Més informació:

Oficina d'Atenció al Ciutadà i Regidoria de Participació Ciutadana.(93 572 05 40)

civisme@montmelo.cat

 

Informe de resultats de l'enquesta fent un clic aquí


Informació relacionada


Data de modificació: 12/03/2015 19:09:12