Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:07  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

El web municipal ja ha obtingut un 97% en el nivell de compliments de transparència informativa

  • Portal de Transparència

    Portal de Transparència

30/3/2015

Aprofitant les potencialitats de la nova Web municipal, s'ha posat en marxa el nou Portal de Transparència de l'Ajuntament que ha començant amb la publicació dels indicadors del Mapa InfoParticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Aquest portal de transparència, en l'àmbit de la administració pública, suposa l'obertura dels assumptes del govern perquè la ciutadania pugui prendre part de les decisions que li afecten. És per tant tornar-li part del poder que diposita en l'administració, perquè participi i col·labori en la construcció dels afers públics.


La transparència ha d'arribar al màxim de processos interns del govern sempre garantint la protecció de les dades personals. L'apertura de dades públiques del govern, en format reutilitzable, permet analitzar i avaluar la gestió de l'administració.En aquest aspecte, des de novembre de 2014, el Ple Municipal s'enregistra en vídeo, permetent per a la seva visualització en diferit i, durant el 2015, es preveu que durant l'any actual, es pugui emetre en directe a través d'Internet.

 

La transparència per tant és un pilar del govern obert que consisteix en obrir l'administració per a que la ciutadania recuperi la informació, que és seva, i conformi una societat responsable. Sota aquestes premisses, la Universitat Autònoma de Barcelona, realitza una avaluació de 41 indicadors que s'han de complir per obtenir el màxim nivell de transparència informativa. A dia d'avui, el web municipal es troba ja en un 97% de compliment. Aquests valors es puerden consultar al mapa InfoParticipa de la UAB.

 

Visualitza el Portal de Transparència fent clic aquíData de modificació: 31/03/2015 13:12:30