Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:13  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

Ja s'ha elaborat la primera proposta de la nova Ordenança de Civisme

  • Ordenança de civisme

    Ordenança de civisme

17/2/2015

Després de les activitats realitzades durant la primera part del procés de participació ciutadana per consensuar una ordenança de civisme municipal, on s'han recollit 227 enquestes i s'ha elaborat un taller obert a tota la població, al voltant del civisme a Montmeló, l'Ajuntament ha elaborat un primer document d'ordenança. En aquest document esvol fomentar un clima de convivència, respecte mutu, solidaritat i tolerància entre totes les persones que viuen al poble.

 

Els principals objectius són:

  • Millorar la convivència: respectant les persones, coneixent i respectant les normes i pautes de comportament comunes.
  • Oferir una eina que permeti poder exercir una ciutadania responsable.
  • Estimular el sentiment de pertinença a la comunitat.
  • Fomentar la coresponsabilitat de la ciutadania, fent-la prendre consciència de  la importància de la aportació personal de cadascú en un espai compartit per tothom.
  • Fixar un règim sancionador que, alhora, garanteixi el dret de defensa i a ser escoltats/des mitjançant les eines que ens ofereix el nostre sistema democràtic i de dret.

 

Aquest objectius formen part de la redacció i aprovació de la Ordenança de Civisme i Convivència que culminarà el proper mes de març. Qualsevol ciutadà que vulgui consultar aquest document, ha d'escriure un correu electrònic a l'adreça: civisme@montmelo.cat

També hi ha temps de fer aportacions cmentaris, suggeriments i valoracions  a la proposta d'ordenança de civisme elaborada durant aquest mes de febrer.

 

Durant la primera setmana de març es realitzarà una sessió deliberativa oberta a la ciutadania per tal de debatre i consensuar el contingut definitiu de l'Ordenança de Civisme. La celebració del taller també permetrà treballar la proposta d'accions de promoció de la convivència i el civisme al municipi.

 

El text definitiu de l'Ordenança de Civisme i Espai públic serà presentada al Ple Municipal per a la seva aprovació. Un cop aprovada es posaran en marxa les accions de difusió i comunicació que permetran que sigui coneguda per tota la ciutadania.

 

Més informació:

Oficina d'Atenció al Ciutadà i Regidoria de Participació Ciutadana.(93 572 00 00)

civisme@montmelo.cat


Entitat


Data de modificació: 03/03/2015 11:17:12