Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:27  |  01/03/2021

Data i hora oficial

El temps

El projecte RENOVA eel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha rebut el Premi Ciutat Sostenible

  • Joan Castaño, del Consorci per a la Gestió dels Residus

    Joan Castaño, del Consorci per a la Gestió dels Residus

  • Guanyadors de la 12a edició dels "Premios Ciudad Sostenible"

    Guanyadors de la 12a edició dels "Premios Ciudad Sostenible"

10/1/2015

El projecte RENOVA, impulsat i dinamitzat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, de qual l'Ajuntament de Montmeló forma part, amb la col·laboració del Consell Comarcal, va rebre el passat desembre el Premi Ciutat Sostenible, en la categoria de Residus. Aquesta iniciativa combina la sostenibilitat ambiental i la sensibilitat social, mitjançant la inclusió laboral de persones amb discapacitat en la recuperació d’objectes de segona mà que provenen de la xarxa comarcal de deixalleries.
 
El saló d’actes del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va ser el passat mes de desembre l’escenari d’entrega dels Premis Ciutat Sostenible, que per dotzè any consecutiu atorga la Fundació Fòrum Ambiental, com a reconeixement als municipis i ens locals supranacionals de l’Estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions adreçades a potenciar la sostenibilitat.
 
Aquest any, Pamplona va ser la guanyadora en la categoria de Ciutat Sostenible, per la seva trajectòria de tractament integral de la sostenibilitat a l’àmbit municipal. Els altres municipis premiats en aquesta edició han estat la Laguna (en la categoria d’Aigua), Ontinyent (en la categoria d’Educació Ambiental), Consell Comarcal d’Osona (en la categoria de Gestió Energètica) i Mataró (finalista en la categoria d’Educació Ambiental).
 
Els premis els va entregar la ministra d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, acompanyada pel president de la Fundació Fòrum Ambiental, Ramon Roca, i el director general d’Ecoembes, Oscar Martín. També hi van ser convidats els representants de les ciutats guanyadores, que han recollit el seu respectiu premi.
 
El president del Consorci, Joan Castaño, acompanyat del vicepresident, Joaquim Brustenga, i representants dels centres especials de treball que van participar en el projecte, membres de la xarxa LISMIVO, van recollir el premi concedit al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

 
Fundació Fòrum Ambiental
La Fundació Fòrum Ambiental és una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les empreses, les administracions i la resta de la societat, per aconseguir i aplicar conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l’actual.
 
El seu treball s’articula entorn a tres línies d’activitat: informació i divulgació, desenvolupament de projectes i suport a programes de formació i d’investigació. Aquestes línies persegueixen:

  • La incorporació de la cultura ambiental a la cultura empresarial.
  • La difusió entre la societat de la compatibilitat entre el desenvolupament empresarial sostenible i la protecció de la qualitat medi ambiental.
  • El desenvolupament i la protecció d’un sector autòcton d’activitats econòmiques basades en el medi ambient.


Data de modificació: 13/01/2015 12:28:06