Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:10  |  11/07/2020

Data i hora oficial

El temps

La PAH Montmeló i el col·lectiu Altaveu recolliran signatures per presentar dues ILP

  • Signatures per presentar dues ILP

    Signatures per presentar dues ILP

5/1/2015

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Montmeló i l'entitat Altaveu recolliran signatures per presentar dues ILP, contra els desnonaments i la pobresa energètica i per una educació més justa i democràtica.

Aquestes dues entitats s'uneixen per aconseguir ambdós objectius de manera conjunta. per això recolliran signatures al carrer Major durant la propera setmana, del 12 al 16 de gener. La campanya continuarà els divendres al mercat setmanal de la Quintana.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) vam iniciar la campanya de recollida de signatures per aturar l'emergència social que es viu a Catalunya: més de 20 desnonaments al dia i més del 10% dels veïns afectats pels talls de subministraments bàsics com aigua, llum i gas.

Amb aquesta iniciativa les entitats impulsores volem evidenciar la necessitat que el govern de la Generalitat faci ús de les competències de què disposa en matèria d'habitatge i protecció dels consumidors i adopti les mesures urgents en favor de les famílies afectades per la crisi.

Amb un 19% d'atur, 726.000 persones, més del 60% de les quals en atur de llarga durada, Catalunya s'ha convertit en una de les comunitats autònomes més afectades per la crisi econòmica. Segons dades recents de l'Institut d'Estadística de Catalunya, 220.700 llars tenen tots els seus membres a l'atur, de les quals 106.700 no perceben cap ingrés. Cada vegada són més les persones que fins i tot treballant no disposen dels ingressos suficients per fer front a les despeses familiars bàsiques.

 

Per la seva banda, el 13 d’octubre de 2014 va començar la recollida de les 50.000 signatures necessàries per sotmetre a debat parlamentari la Proposició de Llei per un nou sistema educatiu de Catalunya, és a dir, per posar en qüestió l’actual model educatiu i fer una aposta per al canvi des de la base social popular.

Aquesta ILP és ara per ara un intent d’articular, a l’entorn d’aquesta proposta, el moviment educatiu que haurà de recuperar els bastions de l’educació pública com a dret ciutadà; que haurà de trencar amb el discurs oficial i les polítiques que estan portant les persones a haver de pagar per poder-se formar, per poder dur els seus fills a les escoles bressol o a la Universitat.Data de modificació: 08/01/2015 19:56:21