Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:51  |  24/01/2020

Data i hora oficial

El temps

Conveni de cessió de la carretera BV-5003

  • Començament de la carretera BV-5003

    Començament de la carretera BV-5003

1/1/2015

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, actual titular de la carretera BV-5003, han tancat el conveni per a la cessió del tram que va des de la rotonda d’entrada al municipi des de la sortida del pont del riu Besòs fins a la rotonda de la ronda del Pedregar sota el pont de l’autopista AP7.

 

Aquest conveni farà efectiu el traspàs de la titularitat d’aquesta via en el tram descrit, de la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Montmeló. La Diputació s’obliga en aquest conveni a invertir per valor d’1 milió d’euros en la millora d’aquesta infraestructura. Per la seva banda l’Ajuntament de Montmeló haurà de fer-se càrrec del seu manteniment. Actualment l’Ajuntament es feia càrrec del servei de neteja i manteniment de les voreres, arbrat, etc. 

 

Aquest traspàs també suposa eliminar la dificultat històrica en quan a la gestió de la via, atès que per a cada actuació que s’ha de fer s’ha de sol·licitar permís al Servei de Carreteres de la DIBA amb l’alentiment que suposa qualsevol actuació.

 

El Pla de Mobilitat redactat en paral·lel amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja proposava una pacificació d’aquesta via, prioritzant les persones i el transport públic al trànsit de vehicles privats.

 

Un cop posats en servei el Vial del Besòs i el de la Verneda del Congost per sota dels viaductes de la línia de Rodalies i d’Alta Velocitat, prenia sentit promoure aquesta transformació de la via que travessa el municipi.

 

Fruit de l’acord inicial, la Diputació de Barcelona va encarregar a l’equip d’arquitectes JornetLlopPastor la redacció del projecte de reconversió de l’espai públic del centre històric de Montmeló, que suposa actuar en el tram que va des del carrer del Dr. Ferran fins a l’entrada del municipi per les piscines municipals. 

 

Aquesta actuació es faria en dos fases, la primera, de la que ja està redactat el projecte, compren la transformació del tram que va des del carrer del Dr. Ferran a l’antic pont de Rodalies, en aquesta fase també s’intervindrà en el primer tram del carrer de Timbaler del Bruc i del carrer de Vic i a la plaça de la Vila. 

 

La segona fase, encara en procés de redacció del projecte, comprendrà la transformació del carrer de Pompeu Fabra, des del pont de Rodalies fins a les piscines municipals, s’intervindrà també a la plaça de l’església, carrer de Santa Maria, carrer de Santiago Rusiñol i plaça de Sant Isidre.

 

La signatura del conveni permetrà iniciar les obres de la primera fase a finals del mes de juny de 2015.Data de modificació: 01/01/2015 19:12:22